haon.hu PODCAST

2024.09.06. 14:26

„A Dáridó indított el engem a szólópályán” – Kaczor Ferivel beszélgettünk

Több tíz éve színpadon zenél a mulatós zene királya. Kaczor Feri a napokban a Haon podcastjében elmondta, milyen a kapcsolata a közönséggel, valamint azt is, honnan indult be a karrierje.

Nagy Emese

Kaczor Feri jó kapcsolatot ápol a közönséggel

Forrás:  MW-archív

Idén 12. alkalommal szervezik meg a Tiszacsegei Harcsapaprikás-főző Fesztivált szombaton a Tisza partján, ahol többek között Kaczor Feri is fellép. Az énekest sokan a mulatós zene koronázatlan királyaként emlegetik, aki több tíz éve szórakoztatja muzsikáival a hazai és határon túli bulizni és táncolni vágyó közönséget. A minap telefonon értük utol a mulatós zene királyát, akitől megtudhattuk, már kiskorában imádta a zenét. – A szüleimtől tudom, 3 éves lehettem, amikor kaptam egy kis hegedűt, és szó szerint az ágyon állva húztam a magamét. Egy kis faluban nőttem fel, munkáscsaládból származom, szóval nem igazán volt még akkor lehetőségem arra, hogy zeneiskolában tanuljak. Később kezdtem komolyabban foglalkozni a zenével, de úgy érzem, ennek ellenére sem késtem el a dolgokkal. A zongora az a hangszer, amin a mai napig játszom, ma már én írom a dalokat és hangszerelem is azokat, imádom csinálni, ez az életem – fogalmazott Kaczor Feri. Hozzátette, a sors összehozta őt idősebb zenészekkel, akiktől nagyon sokat tanulhatott. Velük kezdett el vendéglátóhelyeken, lakodalmakban zenélni, voltaképpen ez volt az első lépcsőfok számára.

Kaczor Feri sokak szerint a mulatós zene koronázatlan királya
Haon
Kaczor Feri sokak szerint a mulatós zene koronázatlan királya
Forrás:  MW-archív

Kaczor Feri, a mulatós zene királya

Kaczor Ferinek korábban volt egy együttese, velük járta Vas és Zala vármegyét, de később választania kellett: az egyébként sikeres formációval a jövőben is együtt zenél, vagy elkezdi szólókarrierjét. A mulatós zene királya végül az utóbbit választotta.

Jött a Dáridó, ami elindított engem a szólópályán, úgy is fogalmazhatnék, ez hozta meg számomra az átütő sikert, és a Bocsáss meg kérlek! című dalom, amit a mai napig játszom és imádja a közönség. De idesorolandóak: Egy kis boldogságra vágyom, a Polgármester és a Jóska című dalok is

 – nyomatékosított. Majd rátért arra, mennyire fontos számára a közönsége.

Úgy gondolom, elengedhetetlen az, hogy egy előadó kapcsolatot teremtsen a közönségével. Egy-egy fellépés után soha nem rohanok el a helyszínről, jöhetnek a közös szelfik, a kellemes beszélgetések, ezekre nagy hangsúlyt fektetek. Emberek vagyunk, és ezek nagyon lényeges dolgok, nem szabad félvállról venni őket

 – mondta, majd arra a kérdésünkre is választ kaptunk, miben látja a saját sikere titkát. Elmondta, nem a fellobbanó dolgokban, hanem a parázson tartásban hisz. Lehetőséget kapott, amivel élni tudott, de mindig a földön maradt, nem szállt el. Tiszteli a színpadot és a közönséget. Megtanult viselkedni a színpadon, kiemelte, azon nem iszunk, eszünk és törölközünk.

Hol lép fel Kaczor Feri?

Nem kívánt kiemelni egy-egy város, vármegyét, ahol szeret fellépni, mert úgy érzi, óriási tisztelet az, ha meghívják valahova zenélni, az pedig csak fokozni tudja benne ezt az érzést, ha valahova már sokadjára hívják el, visszaigazolásként éli meg. A határon túl is sokszor megfordult már, Kanadában, Amerikában és 7-szer volt már Ausztráliában is. 

– Addig szeretnék zenélni, amíg fel tudok állni a színpadra, és valaki nem mondja nekem, hagyjam abba. A szabadidőmben is a zenével foglalkozom, nekem ez a mindenem, amit a családom elfogad. A feleségem az egyik legnagyobb támaszom, biztonságérzetet ad, ha ott van mellettem, igazából ő segít nekem mindenben, nekem tényleg „csak” fel kell állnom a színpadra, és szórakoztatni a közönséget. Ő már a nézésemből kideríti, mi az, ami egy adott pillanatban nem úgy van, ahogyan azt én szeretném, a feleségem ismer engem a leginkább, mi ketten vagyunk egy csapat – tette hozzá Kaczor Feri. Hozzáfűzte, a rajongók szeretetét is mindketten jól kezelik, sosincs ebből probléma. 

Amikor nősültem, a leendőbelim tudta, mivel foglalkozok, és elfogadta, ez most sincs másképpen

 – jegyezte meg Kaczor Feri. Hozzáfűzte, a mai napig ír dalszövegeket, és amikor jön az ihlet, legyen az akár éjszaka, akkor papírra veti a gondolatait. 

A Kaczor Ferivel készült teljes beszélgetést itt hallgathatják meg:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában