Nem semmi!

1 órája

Pályafutása leghúzósabb nyarán van túl a debreceni DJ

DJ Lina egyhuzamban 49 este szórakoztatta zenéjével a bulizni vágyókat.

Boros Norbert

Az őszi esős napok, ha másra nem, arra pont jók, hogy az ember összegezzen, leltárba vegyen dolgokat. Így tett Kékesi Karolina, művésznevén DJ Lina, a népszerű debreceni lemezlovas, aki a nyarát vette górcső alá, amivel összességében rendkívüli módon elégedett.

Dj Lina elégedett a nyári teljesítményével
Dj Lina elégedett a nyári teljesítményével
Forrás: Magánarchívum

Szinte megállás nélkül

Immár három és fél éve vagyok a zenei pályán, s egyértelműen az idei volt a legmozgalmasabb, „leghúzósabb” időszak a karrierem során. Szerencsére minden évben egyre több fellépésem van, s most három hónap alatt 61 alkalommal zenélhettem közönségnek, s ebből 49-szer megszakítás nélkül, minden este színpadra álltam. A szezon előtt nem gondoltam, hogy lesz egy ilyen hosszú sorozatom, azt hittem, lesznek pihenőnapjaim, viszont azért mert fáradt voltam, nem mondtam le egyetlen felkérést sem. Nem tagadom, nagyon megerőltető volt

 – fogalmazott a bájos hölgy, aki a Hajdú Online-nak elárulta, nemcsak az országot járta keresztül-kasul, több alkalommal Erdélyben is zenélt. – A Roncsbárban, valamint két hajdúszoboszlói helyen rezidens DJ voltam, s emellett vállaltam fellépéseket. Az egyik legemlékezetesebb túrám az volt, amikor Hajdúszoboszlóról Győrbe mentem, majd utána Debrecenben zenéltem, mindezt három nap alatt. Az idei legnagyobb bulim egyértelműen a Campus Fesztivál volt, ahol először állhattam a DJ pult mögé, de a virágkarneváli héten is dolgoztam, valamint feltettük a koronát az Aquaticumbeli zenéléseimre. Azt hiszem, hogy hazai pályán, azaz Debrecenben már jól ismerik a nevem a szórakozni vágyó fiatalok. A magyarországi fellépések mellett sok felkérést kaptam Erdélyből, ahol ellentétben hazánkkal, a kisebb településeken is működnek szórakozóhelyek, ahol bulizhatnak az emberek. Erdélyben a rendszeres meghívások mellett még lagziban is szolgáltattam zenét, ami szintén különleges élmény volt.

Dj Lina még egyedül dolgozik

A rendkívül csinos előadó elárulta, egyedül végzi a munkájával kapcsolatos összes feladatot.

Lina egyedül végzi a munkájával kapcsolatos összes feladatot
Lina egyedül végzi a munkájával kapcsolatos összes feladatot
Forrás: Magánarchívum

– Ebben az évben szereztem meg a jogosítványomat és megvettem életem első autóját, amivel a nyáron három hónap alatt 12 ezer kilométert tettem meg. Nagyon jól beleszoktam a vezetésbe, ugyanis mindenhova egyedül mentem. De nemcsak a vezetést, mindent egyedül csinálok, ami a fellépéseimmel kapcsolatos, sokan el sem tudják képzelni, mennyi háttérmunkával jár ez az egész, például a hangosításról és a fényekről is én gondoskodom a bulik során. Rengeteget tanultam ebben az évben, a technikai tudásom rengeteget fejlődött, s emellett megtanultam profi módon sminkelni a telefonomból – nevette el magát Lina, aki a jövőbe is tekintett. – Egy bizonyos szintig el lehet jutni egyedül, önerőből, viszont a következő lépcsőfok eléréséhez elengedhetetlen a segítség. A folytatást illetően lesznek változások, így a jövő nyárral kapcsolatban még sok kérdőjel van bennem – mondta.

Szakmai nyaralás Ibizán

A debreceni Roncsbár rezidens DJ-je arról is mesélt, hogy a megterhelő nyári szezont egy nyaralással próbálta kipihenni. – Ibizára utaztam, ahol a tervek szerint sokat lazultam volna, de naiv ábránd maradt, hogy aktívan pihenek, mivel minden este buliztunk a barátaimmal. Persze nem tudtam meghazudtolni önmagam, nyitott szemmel és füllel jártam a bulikba. El kell ismernem, Ibiza egészen más, mint amit itthon megszokhattunk, hihetetlenek a DJ-k keverései, szemet kápráztatók a díszletek, parádés a táncosok műsora, s a hangosítás is fantasztikus. Ráadásul páratlan a zenei felhozatal, olyan számokat is játszanak, amiket eddig még ki sem adtak hivatalosan. Volt szerencsénk élőben meghallgatni a Purple Disco Machine-t, akinek a készülő albumáról már tudomásunk volt, viszont most egy új számot is megismerhettünk róla. Nagyszerű volt az ibizai nyaralás, bár pihenni készültem, végül szakmai utazás lett belőle – nevette el magát ismét DJ Lina, aki hozzátette, a közeljövőben klubbulikon találkozhat vele a közönség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában