A Nagyerdő Hete

2 órája

Vidámság és játék – családi napot tartottak a Sziget-kékben szombaton – fotókkal

Családi nappal folytatódott a Nagyerdő Hete szombaton a Sziget-kék játszótéren és környékén. A Sziget-kék játszótér idén nyáron ünnepelte 2. születésnapját.

Nagy Emese

A Nagyerdő Hete programsorozat keretében a Sziget-kékben egész napos bemutatók, gyermekfoglalkozások, természetismereti játékok és koncertek várták a vendégeket szombaton. A déli órákban sokan kilátogattak az idén második születésnapját ünneplő debreceni játszótérre. Mint ismert, július 28-án volt két éve, hogy átadták a teljesen felújított és kétszeresére bővített egykori Ötholdas Pagonyt, a Sziget-kéket. A komplexum azóta is megunhatatlan többek közt a hajdú-bihariak körében, azonban rendszerint találkozni olyan kisgyermekes családokkal, akik, ha távolabbról jönnek Debrecenbe pihenni, akkor felkeresik a népszerű játszóteret.

A vidámságé volt a főszerep szombaton a Sziget-kék játszótéren
A vidámságé volt a főszerep szombaton a Sziget-kék játszótéren
Forrás:  Kiss Annamarie

Családi nap a Sziget-kékben

A mostani családi nap a Sziget-kékben valójában maga a Nagyerdő előtt tisztelgett, azonban a középpontban most is a legkisebbek voltak, akik imádják a varázslatos birodalmat Debrecen legzöldebb területén. 

Természetesen az óriás mászóka és a csúszda volt a legnépszerűbb, azonban a fogócskázás és a kismotorozás is sem maradhatott el a napos, szép őszi időben.

Október második hétvégéje meghozta az igazi őszt, a falevelek már szépen sárgulnak, megszámlálhatatlanul sok már le is hullott a földre, a kicsik örömmel játszottak velük, miközben kacajuktól volt hangos a Sziget-kék játszótér. Toldi Annamária két gyermekével, Hannával és Hangával érkezett Hajdúszoboszlóról az I. Debreceni Sokadalomra, ahonnan a gyerekek unszolására a Sziget-kékre vándoroltak át. 

Többször voltunk itt nyáron, a gyerekeknek nagyon tetszik a játszótér, bizonyára ez a korszerű elemeknek is köszönhető, és persze a jó levegőnek

 - jegyezte meg Annamária.

Konyhás Vivien 2,5 éves kisfiával, Márkkal látogatott ki a családi napra, viszont egyébként is sokszor lehet velük találkozni a játszótéren.

Konyhás Vivien és kisfia, Márk is kilátogatott szombaton a Sziget-kék játszótérre
Konyhás Vivien és kisfia, Márk is kilátogatott szombaton a Sziget-kék játszótérre
Forrás: Kiss Annamarie

„Márk nagyon szeret itt lenni, szinte kipróbáltunk már minden olyan elemet, amit az ő korában használni lehet. Ha játszótér, akkor csak a Sziget-kék” - emelte ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában