Közbeszerzés

3 órája

Egyszerűbb lesz a fizetés a debreceni mélygarázsokban

A fejlesztés során QR kód alapú rendszert, érintés nélküli kártyaolvasókat és rendszám azonosító technológiát is telepítenek.

Haon.hu

Korszerűsíti parkolástechnikai rendszereit a DV Parking Kft; a munkát a budapesti SWARCO Traffic Hungaria Kft végzi el 84 millió forintért. Az október 4-ei Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint a debreceni Bethlen utcai és Kölcsey mélygarázsok parkolástechnikai rendszereinek korszerűsítése, QR kód alapú parkolástechnikai rendszer kialakítása és beüzemelése a feladat.

Korszerűsítik a Bethlen utcai és Kölcsey mélygarázsok parkolástechnikai rendszereit
Korszerűsítik a Bethlen utcai és Kölcsey mélygarázsok parkolástechnikai rendszereit
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

A fejlesztés során telepítenek majd ellenőrzött be-, és kijutást biztosító sorompókat; a QR kódos jegyet kiadó, illetve olvasó, és érintés nélküli plasztikkártyát olvasó berendezést; a sorompók működését, a parkolóhelyek használatát biztosító rendszám azonosító rendszert; a parkolási díjak kifizetését a behajtásnál kapott QR kódos jegy kezelésével megvalósító fizető automatákat; a mélygarázs különböző jogosultságú (jegy, bérlet, kedvezmények) igénybevételét is kezelő szoftvert

Továbbá kiépítik a rendszer egyes elemeinek kommunikációját biztosító hálózatot, papíralapú jegyet szállítanak. A Kölcsey mélygarázsban a jelenleg üzemelő, 2017-ben és 2019-ben telepített fizető automaták áttelepítésével és vezérlő rendszerük átalakításával modernizálnak.

A munkára 90 naptári nap áll rendelkezésre, mely magában foglal 3 nap próbaüzemet.  

A kivitelezőt előzetes közzététel nélküli tárgyalásos eljárás során választották ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában