Időjárás

2024.06.07. 07:21

Besárgult az egész ország, minden jöhet Hajdú-Biharban is

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok. Az utóbbi néhány nap nyugodtabb időjárása után pénteken ismét a zivatarok lehetnek főszerepben.

Haon.hu

A sok napsütést követően délután magasra törnek a gomolyfelhők, és elszórtan zápor, zivatar is kialakul - legnagyobb eséllyel északkeleten. 30 fok körüli kánikula lesz a Köpönyeg országos időjárás-előrejelzése szerint.

zivatar időjárás előrejelzés
Intenzív esőre is számíthatunk
Forrás: MW-archív

Debrecenben és környékén 28 fokot mérhetünk majd a legmelegebb órákban, csapadékra csak a délutáni órákban kell készülni az oldal szerint.

Zivatarokat hoz a pénteki időjárás?

Ma reggel, délelőtt az ország északi megyéiben fordulhatnak elő zivatarok, majd ezt követően egyre nagyobb területen válnak alkalmassá a feltételek kialakulásukhoz, legalacsonyabb valószínűséggel a déli, délkeleti tájakon – olvasható a HungaroMet figyelmeztetésében. Az erősebb gócokhoz intenzív csapadékhullás (ált. 15-25 mm, lokálisan ennél több sem kizárt), viharos (~60-80 km/h) széllökés, illetve jégeső (~1-2 cm átmérő) társulhat. A zivatarok várhatóan éjjel sem csengenek le teljesen.

Zivatarveszély miatt az egész országra, így Hajdú-Biharra is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre.

időjárás zivatar
Bárhol lecsaphatnak zivatarok az időjárás-előrejelzés szerint: az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki
Forrás: HungaroMet

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában