Fejlesztés

2 órája

Több árkot is rendbe tesznek Hosszúpályiban

Hosszúpályi önkormányzata a második ütemben a Szabadság tér és a Hunyadi utcai szakaszok vízelvezetését korszerűsíti.

Haon.hu

Csapadékvíz-elvezető rendszerét fejleszti Hosszúpályi önkormányzata; a szeptember 19-ei Közbeszerzési Értesítő szerint a projekt második ütemére keresnek kivitelezőt. Mint írják, a meglévő nyílt földmedrű árkok és szikkasztó árkok egy részét a lakosság az elmúlt száraz évtizedekben feltöltötte, vagy feliszapolódtak, a burkolt árkoknál alkalmazott járdalapok egy része tönkrement, a lapok bedőltek, becsúsztak, a beton burkolatlezárók szintén tönkrementek, ezáltal a vízelvezető funkciójuk hatékonysága csökkent.

Csapadékvíz-elvezető rendszerét fejleszti Hosszúpályi
Csapadékvíz-elvezető rendszerét fejleszti Hosszúpályi
Forrás: Illusztráció/ MW-archív

A kapubejáró átereszek egy része méretben és magasságilag nem megfelelő. A meglévő zárt csatornák, út alatti csőátereszek, víznyelőaknák feliszapolódtak, eltömődtek, helyenként eltörtek. Az utcákban, ahol folyókák vezetik a vizet a befogadók felé, nagy intenzitású csapadék esetén a víz a mélyponton lévő lakótelkeket, pincéket elönti.

A második ütemben a Szabadság tér csapadékvíz-elvezetését, valamint a Hunyadi utcai szakaszokon a meglévő csapadékvíz-elvezető árkok felújítását tervezi az önkormányzat összesen 1148 méteren. A munkára 6 hónap áll rendelkezésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában