Ügyeleti hírek

2024.06.26. 10:39

Lehasadt faágak és tűzesetek soránál kellett beavatkoznia a hajdú-bihari tűzoltóknak

Debrecenben 3 különböző helyre is riasztották a vármegye tűzoltóit lehasadt faágak miatt, de még számos tűzesetnél is szükség volt a segítségükre.

Haon.hu

A vármegyei katasztrófavédelem tudatta portálunkkal, hogy lehasadt egy húsz méter magas fa tíz méteres ága hétfőről keddre virradóra Debrecenben a Komlóssy utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

A lehasadt faágakat motoros láncfűrésszel távolították el a tűzoltók
A lehasadt faágakat motoros láncfűrésszel távolították el a tűzoltók
Forrás: katasztrófavédelem

Máshol is elő kellett venni a láncfűrészt

Épületre szakadt egy nagyméretű fa kedden kora délután Egyeken, az Ady Endre utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be.

Derékba tört három fenyőfa tegnap délután Józsán a Harsteinkert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A Vámospércsi úton is szükség volt a beavatkozásra egy villanyvezetékre hasadt fa miatt, a Kismarja utcában pedig egy kettéhasadt fa adott munkát a vármegyeszékhely tűzoltóinak.

Ötszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet kedden délelőtt Pocsajban, a Diófa utcában. A létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Kétszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet tegnap délután egy családi ház udvarán, Biharugrán, a József Attila utcában. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Kályhacső szorult egy kiskutya fejére tegnap délelőtt Püspökladányban, a Bolyai utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kézi erővel szabadították ki az ijedt állatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában