Sziréna

2024.07.06. 06:51

Elsodort egy embert a Debrecenbe tartó vonat – súlyos sérülésekkel szállították kórházba

A balesetben érintett vonat utasait egy másik vonatra szállítják át a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével, jelentősen nőhetnek a menetidők.

Haon.hu

Elsodort egy embert a Záhonyból Debrecenbe közlekedő vonat a kisvárdai vasútállomástól nagyjából fél kilométerre – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében. Mint írják, a kisvárdai hivatásos tűzoltók gyalog közelítették meg a helyszínt, és a Fényeslitkéről érkező mentesítő szerelvényre segítenek átszállni a vonat utasainak, az esethez mentő is érkezett. 

Elsodort egy embert a Debrecenbe tartó vonat Kisvárdánál
Elsodort egy embert a Debrecenbe tartó vonat Kisvárdánál
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

A MÁVInform közlése szerint a baleset miatt, a helyszínelés végéig – várhatóan reggel 8 óráig - egy vágányon szünetel a forgalom Kisvárda és Fényeslitke között, emiatt 5-15 perccel hosszabb menetidőre lehet számítani a Nyíregyháza-Záhony szakaszon.

A baleset kapcsán az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs Osztálya közölte, a helyszínről egy középkorú férfit szállítottak súlyos sérüléssel kórházba.

A Nyírség InterCity-t is érinti a baleset

Bejegyzése alatt a vasút társaság arra is rámutatott, a Záhonyból a Nyugati pályaudvarra 5:30-kor elindult Nyírség InterCity (IC 619) a balesetben érintett vonat mögött haladt, emiatt Fényeslitkére visszatér és onnan a másik vágányon folytatja útját. Jelentősen nőhet a menetideje.

Frissítés:

9 órától ismét korlátozás nélkül közlekednek a vonatok Kisvárda és Fényeslitke között, a Nyíregyháza-Záhony vonalszakaszon a délelőtti órákban állhat helyre a rend, azonban jelentős forgalmirend-változásokat hozott a baleset:

  • A Záhonyból a Nyugati pályaudvarra 5:30-kor elindult Nyírség InterCity (IC 619) menetideje 80 perccel nőtt, emiatt csak Szolnokig közlekedik. Onnan az utasok a 9:15-kor továbbinduló Cívis InterRégióval (6007) utazhatnak Budapest felé. 
  • A fordulókésés csökkentése érdekében a Nyugati pályaudvarról – Debrecenen, Miskolcon át –a Keleti pályaudvarra induló Tokaj InterCity (IC 654) csak Szolnoktól közlekedik. Odáig a Nyugatiból Debrecenbe 10:25-kor induló Cívis InterRégióval (6092) lehet eljutni. Szolnokon biztosítjuk az átszállás az IC-re.
  • A Nyírség IC késése miatt a Fehérgyarmatról Debrecenbe tartó Kraszna InterCity (IC 639) utasai Debrecenből a 7:36-kor induló Cívis InterRégióval (6007) vagy a 8:05-kor továbbinduló Tokaj InterCityvel (IC 580) utazhatnak Budapest felé.
  • A Záhonyból a Nyugati pályaudvarra 5:30-kor elindult Nyírség InterCity (IC 619) a balesetben érintett vonat mögött haladt, emiatt Fényeslitkére visszatér és onnan a másik vágányon folytatja útját. Jelentősen, 60-80 perccel nőhet a menetideje.
  • A Záhonyból Fonyódra 6:19-kor induló Aranypart expresszvonat (16707) megáll Tégláson, Hajdúhadházon és Bocskaikerten is. A menetideje várhatóan 20-40 perccel megnövekszik a baleseti helyszínelés következtében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában