Hajrá, lányok!

2 órája

A Szombathely ellen lép pályára szombaton hazai pályán a DVSC Schaeffler

A harmadik helyen álló újonc Szombathelyi KKA lesz a DVSC Schaeffler ellenfele a második hazai bajnokin.

Haon.hu

A Szombathely ellen lép pályára szombaton hazai pályán a DVSC Schaeffler

Forrás: dvsckezilabda.hu

A Szombathely ellen lép pályára szombaton hazai pályán a DVSC Schaeffler – olvasható a klub honlapján. Mint írják, kellemes meglepetés eddig a Szombathelyi KKA szereplése. A dán Olsen Bo Rudgaard vezette újonc együttes három bajnoki meccséből éppen hármat nyert meg eddig. A Békéscsabát hazai pályán győzték le 39-36-ra, a Dunaújvárost idegenben 34-27-re, a Kisvárdát pedig szintén hazai környezetben 30-21-re. Ez még akkor is megsüvegelendő teljesítmény, ha az eddigi ellenfelek mindegyike a tabella alsó részén található. 

A Szombathely ellen lép pályára szombaton hazai pályán a DVSC Schaeffler
A Szombathely ellen lép pályára szombaton hazai pályán a DVSC Schaeffler
Forrás: dvsckezilabda.hu

Különösen jó formában játszik a szombathelyiek saját nevelésű irányítója, Pődör Rebeka, aki az eddigi három mérkőzésen 33 gólt szerzett és vezeti az NB 1 góllövőlistáját. Bár 15 alkalommal hétméteresből volt eredményes, az is figyelemreméltó, hogy ehhez csak 16-szor kellett próbálkoznia, azaz, mindössze egyszer tévedett a vonalról. 

Ami a mieinket illeti, az Esztergom elleni sokkoló vereség után, az MTK ellen már ismét igazi arcát mutatta a csapat. Magabiztos játékkal, végig vezetve, nyolcgólos különbséggel (38-30) nyert a csapat a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban. A több jó egyéni teljesítményt nyújtó játékos közül is kiemelkedett Catherine Gabriel, aki 26 lövésből 13-at védett, azaz 50 %-os hatékonysággal hárította az ellenfél próbálkozásait.  

„Az MTK ellen nagyon jó volt a védekezésünk, ha jól emlékszem, 10 percen keresztül gólt sem kaptam, szóval az én hatékonyságom nagyrészt a lányok kiváló munkájának köszönhető – mondta az előző fordulóra visszaemlékezve Cathy. – A Szombathely ellen is hasonló teljesítményt kell nyújtanunk, mert veszélyes ellenfél lehet az újonc. Van két nagyszerű formában lévő játékosuk, Pődör Rebeka és Durdina Malovic, rájuk külön is oda kell figyelni. A vendégek felszabadultan játszhatnak, mert igazából nem lesz rajtuk nyomás, mi viszont győzelmi kényszerben játszunk majd, szóval végig maximálisan kell koncentrálnunk.” 

Az október 5-én, 18 órakor kezdődő DVSC Schaeffler–Szombathelyi KKA mérkőzést Horváth Péter és Marton Tamás vezeti majd.

A mérkőzést az M4Sport Youtube csatornája élőben közvetíti, kommentátor nélkül. A közvetítést ide kattintva érhetik el. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában