Árvíz

4 órája

Hajdú-bihari katona helyezte el a 200 ezredik homokzsákot Kismarosnál – fotókkal

Tovább folyik a munka a legveszélyeztetettebb területeken. A hajdú-bihari katonák is kiveszik a részüket az árvíz elleni védekezésben.

Haon.hu

A 200 ezredik homokzsákot Erős Bálint őrmester helyezte el a gáton

Forrás: Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár

Mint arról már korábban többször is beszámoltunk, hajdú-bihari honvédek is nagy erővel segítenek az árvíz elleni védekezésben. Sárkány Beáta főhadnagytól, az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár Kommunikációs részlegének részlegvezetőjétől megtudtuk, hogy a dandár állományából jelenleg 100 fő lát el árvízvédelmi feladatokat Kismaroson. Ezen kívül 2 darab PTSZ-M típusú kétéltű lánctalpas járművet is átcsoportosított az alakulat még hétfőn Szentendrére, hogy szükség esetén ezekkel az eszközökkel is támogassák az árvízi védekezést.

Fáradhatatlanul dolgoznak a katonák azért, hogy az árvíz minél kevesebb kárt okozzon
Fáradhatatlanul dolgoznak a katonák azért, hogy az árvíz minél kevesebb kárt okozzon
Forrás: Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár

Mint megtudtuk, a 200 ezredik homokzsákot ráadásul egy bocskais katona, Erős Bálint őrmester helyezte el.

Ekkor rendelhetik ki a katonákat az árvízhez

Ahogyan a Magyar Honvédség számos alakulatánál, a Bocskai-dandárnál is állnak készenlétben katonák, hogy szükség esetén részt vegyenek az árvízi védekezésben – emelte ki a válaszában a részlegvezető. 

Kirendelésük elöljárói parancs alapján történhet, ebben az esetben egy órán belül el is tudnak indulni a meghatározott területre. A kirendelés központilag történik és a katonákat oda vezénylik, ahol szükség van rájuk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában