Nyugdíjas évek

2 órája

A rosszfiúk helyett már csak a gazdáit kergetheti Töltény, a hős debreceni rendőrkutya

Sántha Dávid törzsőrmester hűséges társa, Töltény, 10 évnyi szolgálat után lépett a nyugdíjas kutyák boldog életébe.

Haon.hu

Belépett a nyugdíjas időszak képzeletbeli kapuján Töltény, Sántha Dávid törzsőrmester szolgálati kutyája. Kollégájukat, a Debreceni Rendőrkapitányság Biztosítási és Szakszolgálati Alosztály kiképző kutyavezetőjét kérdezték hűséges társáról – olvasható a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.

Sántha Dávid törzsőrmester és Töltény, a szemfüles német juhászkutya
Sántha Dávid törzsőrmester és Töltény, a szemfüles német juhászkutya
Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség

Dunakeszin egy kiképzésen voltam, amikor Töltény hozzám került 2015-ben. Az első találkozás emlékezetes pillanat marad, hiszen a kutya szó szerint kizavart a kennelből. Csak második próbálkozásra sikerült felszerelnem a kellékekkel, azóta eltelt több mint 9 év, és nap mint nap szoros kapcsolatot ápolunk egymással.

– olvasható a bejegyzésben. – Szolgálati társam idén lett 10 éves, most pedig a már a jól megérdemelt nyugdíjas napjait tölti. Az eltelt időszak alatt igazi családtaggá vált, el sem tudnánk képzelni nélküle mindennapjainkat. Vele öröm volt kimenni az utcára, az évek alatt sok akcióban vettünk részt. Az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor egy késsel fenyegetőzőt kellett elfognunk. A férfi látva, hogy mekkora erőt képviselünk, jobbnak látta letenni a fegyvert. Töltény testalkata, kiállása és vehemenciája miatt a bűnözők kétszer meggondolták, hogy miként cselekednek. 

A határozott fellépés mögött ugyanakkor egy érző szív is lapul, járőrkutya ellenére nagyon jól kijön a gyerekeimmel is. Ha valakit megszeret, azzal teljes az összhang, másokkal viszont megtartja a tisztes távolságot. Töltény nagyon szemfüles német juhász, aki egy különleges érzékszervvel is meg van áldva. Rögvest észreveszi, ha nincs kulcsra zárva a házunk bejárati ajtaja. Ekkor nem habozik, kinyitja azt és óvatosan beoson 1-2 falatért

– írják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában