Helyi közélet

2013.09.30. 14:45

Itthon vagy! - programok Magyarhomorogon

Magyarhomorog - "Az Itthon vagy - Magyarország, Szeretlek!” országos ünnepi hétvégéhez csatlakozott a magyarhomorogi önkormányzat is.

Magyarhomorog - "Az Itthon vagy - Magyarország, Szeretlek!” országos ünnepi hétvégéhez csatlakozott a magyarhomorogi önkormányzat is.

A program keretében szeptember 29-én (vasárnap) a falu gyermekeinek (bevonva a más településről idejáró tanulókat is) játékos faluismereti versenyt szerveztek az iskola pedagógusai.

Nyolc csapat járta a falu utcáit játékos formában ismerkedve a falu lakóival, utcáival, régi épületeivel. A vetélkedőben középiskolások is részt vettek, egy-egy kisebb gyerekekből álló csapat élére ők álltak. Míg zajlott a verseny a segítők gyöngyből ajándék karkötőt készítettek a győztes csapat tagjainak, valamint a kisebbeket tanították a gyöngyfűzésre.

A győztes csapat tagjai: Csongrádi Fanni 6.o., Bodnár Mihály, Kertész Gyula, Papp Dániel 7.osztályos, Györfi Martin, Török Attila 8.osztályos tanulók. A kellemesen együtt töltött délután után senki sem távozott ajándék nélkül, a csokikat, üdítőt, nápolyit az önkormányzat biztosította az 51 versenyzőnek és a 17 segítőnek.

Este községi rendezvényként a szabadidőparkban fellobbantak a tábortűz fényei, az összetartozás élményét megteremtve a sok-sok kilátogató gyerek és felnőtt számára."

Vmirjáncki József

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában