Emlékezz és Emlékeztess

2020.02.15. 20:40

Kerekasztalbeszélgetéssel kezdődött az emlékév

Nem akármilyen év elé nézünk, hiszen 2020-ban hazánk egyik legnagyobb nemzettragédiája, a Trianoni békediktátum 100 éves évfordulója kerül a középpontba – mondta Lisztes Éva, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője a berettyóújfalui Trianon emlékév nyitó rendezvényén.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Az „Emlékezz és Emlékeztess„ elnevezésű emlékév célja olyan rendezvények életre hívása, mellyel a száz évvel ezelőtti események minden korosztály számára elérhetővé és befogadhatóvá válnak. Az emlékév része egy előadás sorozat, amely Trianon témáját minden lehetséges nézőpontból, objektíven és közérthetően hivatott bemutatni.

A sorozat nyitóeseménye a művelődési házban volt a napokban. A „Jobbra át” című kerekasztal beszélgetésben Bagdi László, Godzsák Attila és Csarkó Imre a '30-as években hazánkban is végbement, napjaink társadalmában is éles vitákat generáló híres-hírhedt folyamatáról, a jobbratolódásról, a bécsi döntések háttereiről, nemzetiségekről, a 1918-20-as évek külpolitikájáról, valamint a Trianon utáni menekültek helyzetéről szóltak.

KHSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában