Sport és tudomány: Mihalik András, a DEAC jégkorongosa mesélt kettős életéről

Debrecenben játszik és Budapesten tanul. Mihalik András, a DEAC jégkorongosa mesélt mindennapjairól, céljairól a Hajdú Online podcast-műsorában.

Bekecs Sándor

Még a szezonkezdet előtt volt vendégünk Mihalik András, a DEAC jégkorongcsapatának támadója. A fiatal debreceni sportoló Debrecenben, majd Kanadában sajátította el e jeges sport alapjait, de szerzett tapasztalatot Finnországban is. Célja, hogy válogatott játékos legyen, s mindezt innen, Debrecenből érje el. De nemcsak erről, hanem a pályán kívüli mindennapjairól is mesélt, ahol ugyancsak kiemelkedően teljesít: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem államtudományi szakán tanul, amelyről legalább akkora szenvedéllyel mesélt, mint a jégkorongozásról.  

Mihalik András, jégkorong, DEAC, Debrecen
Mihalik András, a DEAC jégkorongosa és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem államtudományi szakos hallgatója
Forrás:  Kiss Annamarie

Hogyan egyeztethető össze a debreceni jégkorongozás és a budapesti tanulás? Mit csinál András szabadidejében? A sport vagy a jogtudomány jelenti számára a jövőt? Ezekre, illetve sok más érdekességre választ kaphatunk a Hajdú Online podcast-műsorából:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában