fotókkal

2020.04.23. 15:25

Látványos ponyvát borítottak a Piac utca egyik épületére

Omlásveszély miatt került molinó alá.

Fotó: Kiss Annamarie

Az elmúlt napokban érdekes látnivalóval találkozhattak a belvárosban sétálók. A Piac utca 59. számú épületének jelentős részét ugyanis letakarták, így az már a közeli utcákról is könnyen szemet szúrhat az arra járóknak.

Fotó: Kiss Annamarie

A Napló kérdésére Erdei Edit, az ingatlant részben birtokló Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója osztott meg információkat a beavatkozásról:

– A megyei kormányhivatal felszólító határozatára elkészíttettük a Piac utca 59. szám alatti épület statikai állékonyságáról szóló tartószerkezeti szakértői véleményt, melyben a szakértő leírta, hogy „az épület Piac utcai homlokzati fala jelenleg tűrhető állapotú, még állékonynak mondható, de egy nagyobb dinamikus hatás az épület részleges omlását idézheti elő”. Bár az ingatlan a Piac utca 57–59–61. társasház része, melyből részvénytársaságunk mintegy egyharmad tulajdoni hányaddal rendelkezik, a költségek továbbterhelése mellett, a DV Zrt. jóváhagyásával úgy döntöttünk, hogy megtesszük a szükséges biztonsági intézkedéseket – erősítette meg Erdei Edit. Hozzátette, elsőként a meglazult vakolatdarabokat távolították el az épületről, majd ezt követően került az épület homlokzatára a molinó.

PSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában