Nem késő jelentkezni!

2020.07.03. 11:34

Idén is lesz liturgikus zenei tábor

Idén július 5. és 10. között mélyülnek el a középiskolások az alapdallamok (tropár, konták, sztichira) világában.

Tavaly rendezték meg első alkalommal az egy héten át tartó liturgikus zenei tábort, amely felejthetetlen hangulatban telt a debreceni Metropóliai Hivatal és a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon falai között. Az évről évre megrendezett liturgikusének-verseny népszerűségének is köszönhető, hogy minden várakozást felülmúlva félszáz gyermek érkezett ekkor Debrecenbe. A megmérettetést arany minősítéssel zárók ingyenesen vehettek részt a táborban, és ez idén sincsen másként. A járványügyi helyzet ugyanis nem fogott ki a szervezőkön, és leleményességüknek köszönhetően a világhálón keresztül lebonyolították a verseny döntőjét – tájékoztatott a Hajdúdorogi Főegyházmegye sajtóreferense.

Elsősorban a 8-14 év közötti gyermekeket várják július 5-10. között, de jelentkezhetnej kisebbek és nagyobbak is.

A tábor szakmai vezetője dr. Bubnó Tamás Liszt-díjas karnagy és énekművész, aki több zenész és pedagógus társával együtt vezeti be a gyermekeket a liturgikus ének-zene világának izgalmas rejtelmeibe. Mindezt sok játékkal, közös és egyéni énektanítással, a gyermekek számára több vidám és hasznos tevékenységgel tarkítva. De csoportvezetőként jelen lesz Fülöp metropolita atya is, aki szerint e néhány nap a zene és az ének igazi ünnepe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában