„Egy nap az ugrálóvárban”

2020.08.03. 07:30

Továbbra is rajzokat vár a Légvármánia

Egy teljes napig ingyen ugrálhatnának a hátrányos helyzetű gyerekek.

Fotó: Légvármánia-archív

Dr. Villányi Réka, a Légvármánia tulajdonosa és vezetője elmondta, hogy kifejezetten sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű és sérült gyerekeket ellátó, debreceni szervezetek számára szerveznek pályázatot, ahol egy teljes napra ingyenes ugrálóvár használatot biztosítanak a gondozottak számára. – A célunk az, hogy minden gyermek egy évben, legalább egy napot tudjon eltölteni olyan keretek között és szabadidős programmal, amikor önfeledten szórakozhat és kikapcsolódhat – válaszolta Villányi Réka a Napló kérdésére. – A legjobban sikerült rajzokat a Légvármánia " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán privát üzenetben várjuk, megjelölve a szervezet nevét, és azt, hogy milyen gyermekekkel foglalkozik – hívta fel rá a figyelmet. – A beérkezett munkákat feltöltjük a Facebookra, feltüntetve a civil szervezet nevét és tevékenységét, a fotókra pedig bárki szavazhat egy lájkkal – fejtette ki.

Rajzpályázat témája

Fotó: Légvármánia-archív

A rajzok témája az „Egy nap az ugrálóvárban” címmel lett meghirdetve. – Jelen esetben egy speciális célcsoportot tűztünk ki magunk elé, akik nehezen elérhetőek, de minden követ megmozgatunk, hogy eljusson hozzájuk is az általunk kínált lehetőség – emelte ki Villányi Réka. – A szervezeten belüli gyerekek rajzoljanak, majd a legjobban sikerültet, egy darabot, küldjék el nekünk privát üzenetben. A célunk, hogy legalább három szervezet nyerhessen, de bármennyi pályázat érkezne be, minden jelentkezőt szeretnénk megajándékozni – folytatta. – A pályázat kiírása óta három szervezettől érkezett eddig munka, de ha kapnánk még két-három helyről, akkor az lenne a célunk, hogy mindenki részesülhessen a nyereményből, ezért is hosszabbítottunk a határidőn. Az egyetlen igazán mérvadó szempont az, hogy a pályázók debreceniek legyenek, mert jelenleg nem igazán van kapacitásunk az ugrálóvár szállítására más városokba – tette hozzá.

Meghosszabbított idő

A Légvármánia csapata meghosszabbította a jelentkezési határidőt egy héttel azért, hogy még többen tudjanak jelentkezni és élni az általuk felkínált lehetőséggel. – Mivel nagyon sajátos szervezeteket szólítottunk meg, akik gyermekekkel foglalkoznak, így az eddig beérkezett „kevés” pályázatok száma teljesen átlagosnak számít – hangsúlyozta a Légvármánia vezetője. – Nagyon örülnénk neki, ha még legalább három jelentkezés beérkezne – közölte. – A jövőben is mindenképpen szeretnénk hasonló kezdeményezéseket csinálni, amivel lehetőséget adhatunk a hátrányos helyzetű, sajátos nevelésű és beteg gyerekek számára egy kis mókára – osztotta meg. – Jelenleg fut még egy óvodai pályázatunk is, a Facebook oldalunkon, ahol óvodai csoportok nyerhetnek ajándék ugrálóvárat. Már kaptunk megkeresést egészséges, ép gyerekektől is. Erre a pályázatunkra semmilyen problémával nem küzdő csemeték jelentkezését is várjuk – fűzte hozzá.

Segíteni jó

Villányi Réka elmondta, hogy közel áll a szívükhöz a jótékonykodás, így próbálnak erre minél nagyobb hangsúlyt fektetni minden évben, mind a rászoruló, esetleg beteg gyerekek körében, mind az egészségesek között. Hozzátette, hogy céljuk az, hogy lássák a gyermekek arcán a mosolyt és a boldogságot, mert ez mindennél többet jelent számukra.

Vámosi Kira

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában