reagált a kormányhivatal

2021.03.10. 14:20

Polgáron nyitva tarthatnak a virágboltok

A kormány teljes körűen határozta meg, hogy mi tarthat nyitva és mi nem.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A kormányzati intézkedések betartása mellett helyi, polgármesteri intézkedéseket adott közre a város hivatalos közösségi oldalán Tóth József polgármester. Keddtől engedélyezte a virágboltok működését, más döntésig nyitva tarthatnak az üzletek a járványügyi előírások szigorú betartása mellett (maximum egy vásárló bent tartózkodásával). A temetési szertartásokon a ravatalozás zárt térben nem történhet. Indokoltnak tartják, hogy a polgári labdarúgócsapat a megyei bajnokságban való részvételét függessze fel. Az óvodában és bölcsődében ügyeletet tartanak, két csoportban. A rendelőintézet a megszokott módon működik, a háziorvosok szerdáig az eddigi ütemben oltanak tovább. Várhatóan oltópontként is fognak működni.

– Az emberek egészségét és életét fenyegető koronavírus-járvány megfékezése érdekében Magyarország Kormánya a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló rendeletében teljes körűen meghatározta az üzletek – így a virágüzletek – nyitva tartására vonatkozó szabályokat. A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a törvényességi felügyelet körében azon döntések jogszerűségét tudja vizsgálni, amelyeket a polgármester határozatba vagy rendeletbe foglal – foglalt állást a Napló megkeresésére a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában