fontosak az intézkedések

2021.03.09. 10:57

Soha nem örült így annak, hogy üres az üzlete

Jól jött az egy nap haladék a virágosoknak, de így sem tudtak felkészülni a hirtelen zárlatra.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Váratlanul érte a virágkereskedőket is a vírusjárvány megfékezésére vonatkozó kéthetes zárásról szóló kormánybejelentés. Annál is inkább, mivel éppen az egyik legforgalmasabb időszak, a nőnap küszöbén született meg a rendelkezés. Dobránné Kovács Tünde éppen hazafelé tartott nyíracsádi virágüzletébe a nőnapra vásárolt tetemes mennyiségű árukészlettel.

– Út közben telefonon kaptam a hírt, ami szinte sokként ért. Jókora összeget fektetnek ilyenkor a virágosok az árukészletbe, én magam is ezt tettem. A hirtelen bejelentés miatt azonban nem volt időm sem átgondolni a helyzetet, sem pedig felkészülni rá. Nekem ugyanis hamarabb kell elhozni az árut. Ami esetleg kimarad nőnap után, azt később be tudom dolgozni, hisz itt, faluhelyen nagyon sokan rendelnek minden évben Sándor, József napra sírcsokrokat is. Ez ebben az évben már biztosan kimarad. A cserepes virágokat életben lehet tartani a zárlat két hete alatt is, de a kimaradt szálas virág biztosan tönkre megy, ami plusz ráfizetés az egyébként is kieső jelentős bevétel mellett – fogalmazott Tünde, aki sorra hívta a kollégákat, hátha kap valahonnan segítséget, vagy jó tanácsot. Nem maradt más, minthogy biztatták egymást, hisz megértik a rendkívüli helyzet miatt hozott kormányzati döntést, örülnek az egynapos haladéknak, de a megmaradt virágok attól még el fognak hervadni.

Üres az üzlet

Koszorús Györgyné Magdi virágüzlete a falu főterén áll. Március 8-án délután alig pár szál virág volt a pulton álló vázákban, cserepes virágból bővebb volt a választék. Magdi még soha nem örült ennyire, hogy üres az üzlete. – Szerencsésnek mondhatom magam, mert sikerült kifuttatni az egynapos haladékkal a meglévő szálas virágokat. Igaz, így nem tudtam, nem mertem hétvégére friss virágot hozni a vásárlóknak, de ők is megértették a jelenlegi vészhelyzetet. A két hét jelentős kiesés lesz anyagilag, de majd csak túllendülünk ezen a helyzeten is – összegezte a virágos, de azt ő sem tudta megmondani, hogy mi lesz a temetésekre megrendelt koszorúkkal, aminek elkészítésének idején ő már biztosan zárva lesz.

Abban mindkét virágkereskedő egyet értett, hogy minden helyzet megoldható, csak az egészségünk legyen biztonságban.

Kedves Zilahi Enikő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában