Nemzetközi kollaboráció

2022.04.08. 12:25

Az Oslói Egyetem professzora tett látogatást Debrecenben

A DE fenntartásáért felelős Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének munkáját támogató ötven fős Tudományos és Társadalmi Tanácsadó Testület tagja, Gunnar Saeter, az Oslói Egyetemi Klinika Komprehenzív Onkológiai Centrum professzora látogatott el az egyetemre, hogy megismerkedjen az intézményben folyó tudományos és kutatói munkával.

Forrás: Panyiczki-Berényi Viktória

Kossa György, az alapítvány kuratóriumának elnöke hangsúlyozta, hogy a professzor úr olyan nemzetközi szinten is elismert szakember, aki számos meghatározó és rendkívüli jelentőségű fejlesztésben vett már részt, többek között a gyógyszeripar területén. – Gunnar Saeter személyében egy olyan erős bástyát kaptunk, amely nagymértékben segíti az egyetem onkológiai tevékenységének fejlődését, az orvosképzést és a kutatásokat – fogalmazott.

Gunnar Saeter
Forrás: Panyiczki-Berényi Viktória

A norvég professzor óriási tapasztalattal rendelkezik a kórházmenedzsment és a minőségbiztosítás területén, amellyel hozzájárul majd a kuratórium sikeres munkájához. – A modellváltással olyan teljesítményalapú struktúra jött létre az egyetemen, amely komoly motivációt jelent minőségi mutatóink javításához – tette hozzá Nagy Péter, a Debreceni Egyetem Tudományos és Társadalmi Tanácsadó Testületének elnöke.
 

Gunnar Saeter a kutatás, a tudomány és a betegek gondozásának integrált megközelítésében hisz. – Norvégia erőssége az együttműködés, a közös munka és az innováció. Az orvostudomány gyakorlati oldala – a gyógyítás és a kutatás – gyorsan fejlődnek, ezért a két terület között szoros együttműködésre van szükség. Ez az egyetem nagy és erős, ami jó alap ahhoz, hogy ez az integráció megvalósulhasson.

 

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában