Tudomány

2024.06.24. 10:55

Ismét bemutatják projektmunkáikat az Agóra WATCH diákjai

Az Agóra Tudományos Élményközpont pályaorientációs programján idén több mint 60 diák vett részt.

Haon.hu

A végéhez közeledik a WATCH (Women at Tech) elnevezésű pályaorientációs programunk, melyet januárban harmadik alkalommal indítottunk el 60 középiskolás lány részvételével. A stratégiai partnerként együttműködő NI (now part of Emerson Test & Measurement Business) támogatásával megvalósuló, országosan is egyedülálló kezdeményezés célja, hogy a valós életből vett mérnöki feladatok megoldásán keresztül, élményszerűen tegye vonzóvá a fiatalok számára a STEM területeket, miközben a résztvevők megtapasztalhatják a csapatmunka előnyeit és örömét is – közölte portálunkkal az Agóra Tudományos Élményközpont.

Ismét bemutatják projektmunkáikat az Agóra Tudományos Élményközpont programjában résztvevő középiskolások
Ismét bemutatják projektmunkáikat az Agóra Tudományos Élményközpont programjában résztvevő középiskolások
Forrás:  Napló-archív

Mint írják, a lányok az alapozóképzést követően izgalmas projektek létrehozásán dolgoztak, idén többek között robotkéz, LED-kocka, reflexteszt, Sandart tábla, aktív ébresztőóra és több interaktív játék is kikerül a WATCH műhelyéből. A programról és az eredményekről részletesebben az Agóra weboldalán olvashatnak az érdeklődők.

Ebben a tanévben újra részt vettek a WATCH-ban a diákok mentoraként a Sensirion Hungary Kft. és a Diehl Aviation Hungary Kft. munkatársai is. Az elkészült 11 okosszerkezetet a 2024. június 25-én, kedden 14 órakor kezdődő záróeseményen mutatják be a lányok. A megnyitó előtt, 13 órától már megtekinthetők az elkészült projektek egy kiállítás keretében az Agóra Interaktív terében.

Az esemény megnyitóján köszöntőt mond dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, a program stratégiai partnere, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Hosszu Róbert és Somogyi Béla, az Agóra Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője – olvasható a közleményben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában