Közlekedésfejlesztés

2024.07.01. 15:15

Változott a forgalmi rend Debrecen belvárosában új buszsáv építése miatt – fotókkal

A belváros közlekedését szeretnék kényelmesebbé tenni. Buszsáv épül a Párizsi udvarnál.

Kosztin Éva

Hétfőn kezdődtek a munkálatok

Forrás: Czinege Melinda

Új buszsáv épül Debrecen belvárosában, emiatt ideiglenesen a forgalmi rend is változik. A részletekről hétfőn sajtótájékoztatón számolt be Bognár István megválasztott önkormányzati képviselő a Hunyadi utcai építkezésnél.

buszsáv, debrecen, hunyadi utca, forgalomkorlátozás, forgalmi rend
A buszsáv építésének részleteiről Bognár István tájékoztatott
Forrás:  Czinege Melinda

 Debrecen önkormányzata 2024-ben is elkötelezett a közlekedésfejlesztés iránt. Ezúttal a Burgundia utca és a Hunyadi János utca közötti buszsávot építjük össze, ehhez a külső sáv mellett alakítunk ki egy újabb sávot. A Csapó utca felől táblákkal és burkolati festéssel jelöljük ki a külső sávot, a közlekedési szigetnél a forgalomtól elzárt területet pedig buszsávnak

 – tájékoztatott Bognár István. 

Ismertette, a munkálatok alatt útpályaszerkezetet, új közvilágítási hálózatot és csapdékvíz-elvezető rendszert is telepítenek a Hunyadi János utca északi oldalán 110 méter hosszúságban, valamint leaszfaltozzák a Péterfia utcára vezető, már meglévő kanyarodósávot.

Az új buszsáv építése a forgalmi rend változásával jár

Bognár István hangsúlyozta, az útépítés forgalomkorlátozással fog járni. 

Július 1., hétfőtől ideiglenes forgalmi rend lép életbe, a szélső forgalmi sávokat biztonsági okokból lezárjuk. A bruttó 75 millió forint összköltségű munkálatokat várhatóan augusztus 30-ra fejezi be a kivitelező

 – közölte.

Rámutatott, jelenleg több ponton zajlik Debrecenben új útpálya vagy út építése. – Ezeket a fejlesztéseket azért végzi az önkormányzat, hogy a városban a közlekedés minél komfortosabb és minél észszerűbb legyen a helyieknek, a tömegközlekedést használóknak és az agglomerációkból érkezőknek – fogalmazta meg. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában