Választás 2024

2024.06.09. 10:08

Az eső kissé visszatartja a szavazókat

A reggeli eső némileg visszavetette a szavazókedvet Debrecen nyugati részén. A választás rendben zajlik délelőtt.

Kosztin Éva

Krizsán Áron is élt szavazati jogával

Forrás: Molnár Péter

Szakadó esőben érkeztünk a Böszörményi úton lévő Árpád Vezér Általános Iskolába a 2024-es választás napján, vasárnap reggel 8 óra 45 perckor. Ebben az intézményben a Debrecen 184-185-ös, és a 216-os szavazókör tagjai adhatják le a voksukat. Ottjártunkkor minden szavazókörbe ütemesen érkeztek a szavazók.

A Fábián házaspárt nem zavarta az  eső, a három gyermekével érkezett szavazni Debrecen haon
A Fábián házaspárt nem zavarta az  eső, a három gyermekével érkezett szavazni
Forrás: Molnár Péter

A 185-ös körzet jegyzőkönyvvezetője megosztotta a Haonnal, hogy az első két és fél órában hatvanan szavaztak. Mint elmondta, változó intenzitással jönnek a szavazókör tagjai, egy-egy csendesebb időszakot nagyobb hullámok követnek.

Sajnos, az időjárás rányomja a bélyegét a szavazási hajlandóságra, bízunk abban, hogy jobb idő lesz délután és többen el fognak jönni. Az eső visszatartja az embereket, a korábbi évekhez képest úgy látom, kevesebben vannak, ami az időjárás rovására írható

 – vélekedett Rozsondai Tibor, a szavazatszámláló bizottság elnöke.

Akiket nem ijesztett meg az eső

Ottjártunkkor többen érkeztek családdal, képünkön a Fábián házaspár a három gyermekének a kíséretében él a szavazati jogával. Krizsán Áron a párjával érkezett, beleegyezett, hogy fotósunk megörökítse, amint az urnába dobja a szavazatát.

Beszélgettünk a középkorú Zsuzsannával is, aki 18 éves kora óta minden alkalommal elment szavazni, ezért ma sem volt kérdés számára, hogy az eső ellenére is eljöjjön. András a családjával érkezett, úgy látja, ma kiemelten fontos kérdésekben dönt az ország, ezért reggeli után rögtön megcélozták a szavazóhelyiséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában