Választás

2024.06.07. 22:23

Hajdúsámson olyan várossá vált, ahová szívesen költöznek az emberek

Az elmúlt évek válságokkal terhelt időszaka ellenére dinamikusan fejlődött a Debrecen melletti város. Hajdúsámson lakosságszám-növekedése új kihívásokat teremt, amelyek leküzdésében megfelelő partnerség épült ki mostanra.

Bekecs Sándor

Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere szerint Hajdúsámson egy olyan hely, ahová szívesen költöznek az emberek

Forrás: Kiss Annamarie

Kampányrendezvényét tartotta június 7-én Hajdúsámsonban a Fidesz-KDNP. Az esemény felszólalói többek között a választások tétjéről, a szavazáson való részvétel fontosságáról beszéltek. Hangsúlyozták, a térség dinamikus fejlődési pályán mozog, a megkezdett munkának még nem értek a végére, bíznak benne a jelenlegi városvezető és csapata a következő időszakra is megkapja a hajdúsámsoniak bizalmát.

Milliárdokból fejlődhetett Hajdúsámson
Milliárdokból fejlődhetett Hajdúsámson 
Forrás: Kiss Annamarie

Tasó László, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében köszönetet mondott mindenkinek, aki a kormány, valamint a kormánypárt képviselőinek, polgármestereinek munkáját támogatta. Mint fogalmazott, e bizalom nélkül Magyarország nem tartana ott, ahol most: biztonságban és fejlődésben.

– Sajnos itt a veszély és a küzdelem is, de ha összefogunk, mindegy mekkora a baj, megoldjuk és megyünk tovább a biztonságos úton. Abban vagyunk most érdekeltek, hogy a háborúnak vége legyen, s békében váltsuk valóra terveinket, jól éljünk – emelte ki a honatya. Hozzátette, a térségben még soha nem álltak ilyen jól a csillagok, ezt kell megvédeni.

Milliárdokból fejlődhetett Hajdúsámson

– Amikor megszületünk, egy tiszta világot látunk magunk körül és csak rajtunk múlik, hogy szeretjük ezt a világot, a közösségünket, településünket vagy békétlenné válunk. Úgy gondolom, Hajdú-Bihar megmutatta, ezt a vármegyét lehet és kell szeretni – kezdte beszédét Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke. Hozzátette, Antal Szabolcs polgármester a vármegyei közgyűlés tagjaként nemcsak Hajdúsámson, de az egész vármegye fejlődését segítette.

A vármegyei közgyűlés elnöke kiemelte, közel 1500 milliárd forint támogatás érkezett a térség fejlesztésére, ebből 300 milliárd forint infrastrukturális fejlesztésekre. Megjegyezte, Hajdúsámson teljes mértékben kihasználta a lehetőségeit, az előző uniós finanszírozási ciklusban 1,7 milliárd forint fejlesztési forrást nyert, a mostaniban is megnyert már legalább ugyanennyit, továbbá a Hajdúhadház felé vezető út felújítására 2 milliárdot fordít a kormányzat.

Fejlődni csak békében és biztonságban lehet

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, Antal Szabolcs személyében egy szorgalmas, egyenes, nyílt, céltudatos és komoly munkabírású embert ismert meg, akinek eredményei önmagukért beszélnek, s akivel kiválóan tud együtt dolgozni a térség fejlődésén. Elmondta, Debrecen gazdasági fejlődésének hatásai a következő években válnak csak igazán érezhetővé. – A siker kapujában vagyunk, most mást választani nem szabad. Azzal kell továbbmenni, akit ismerünk, akire eddig is számíthattunk – hangsúlyozta.

– Az európai parlamenti választások tétje az, hogy háború vagy béke lesz. Politikai ellenfeleink igyekeznek elbagatellizálni ezt a kérdést. 2022-ben a háború kirobbanása után mindannyian a saját bőrünkön érezhettük annak a negatív hatását – mutatott rá Papp László. Hozzátette, a mostani helyzetben józanságra van szükség, amit az európai kormányok közül csak a magyar kormány képvisel. Hangsúlyozta: fejlődni, növekedni csak békében és biztonságban lehetséges.

A válságok ellenére is sokat fejlődött Hajdúsámson

– Mikor polgármester lettem, a vármegye 8. legnépesebb települése voltunk. Most 6. vagyunk. Debrecen gazdaságfejlődése és a 471-es főút fejlesztése óriási lendületet adott a lakosságszámnövekedésnek. Hajdúsámson olyan hely, ahová szívesen költöznek az emberek – emelte ki beszédében Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere. Az elmúlt éveket értékelve elmondta, a koronavírus-járvány és az energiaválság példanélküli helyzet elé állított valamennyi önkormányzatot, de Hajdúsámson a válságok közepette is meg tudta őrizni gazdasági stabilitását, s el tudta indítani, be tudta fejezni beruházásait. – Mindezek mellett vissza tudtuk állítani a közösségi életet a régi kerékvágásba. Ebben nagy segítségünkre volt a vármegyei önkormányzat is, mely sok kiváló programot hozott a városba – tette hozzá.

Antal Szabolcs beszélt arról is, hogy a gyors ütemben növekvő lakosságszám jelentős kihívást jelent, de ebben a küzdelemben partnere a vármegye, a kormányzat és Debrecen is. – Ez az együttműködés az alapja Hajdúsámson fejlődésének. Mindannyian emlékezhetünk, mi történt a várossal 2010-2014 között, hogy húztak el mellettünk más települések. Most egy rutinos csapat dolgozik a fejlődésen, egy támogató képviselő-testülettel. Nem mindegy, hogy egyirányba húz az a szekér vagy marakodás, cívódás van – fogalmazott.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában