Beszámoló

2024.06.14. 12:37

Miénk a holnap! – szakmai konferenciát tartottak Nádudvaron

A közösségek kiemelkedő kulturális értékeinek megismerését célozták.

Marján László

A konferencia résztvevői

Forrás: Marján László

A Miénk a holnap! – értékes utak a közművelődésben című szakmai konferencia zajlott Nádudvaron, a Hortobágy-széli kisvárosban csütörtökön, június 13-án. A Nemzeti Kulturális Alap támogatta rendezvényre nemcsak Hajdú-Bihar településeiről érkeztek, de a szomszédos térségeket és vármegyéket is képviselték jónéhányan. Fókuszban a művelődő közösségek kiemelkedő kulturális teljesítményeinek megismerése volt.

Szücs-Varga Zsuzsanna, az Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatója
Szücs-Varga Zsuzsanna, az Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatója
Forrás: Marján László

Mielőtt a résztvevők belefeledkeztek volna egymás jó gyakorlataiba és szakmai tapasztalatcseréibe Szücs-Varga Zsuzsanna, az Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatója és Maczik Erika, Nádudvar város polgármestere köszöntötte őket.

Maczik Erika, Nádudvar polgármestere
Maczik Erika, Nádudvar polgármestere
Forrás: Marján László

Az esemény célja közösségeik kiemelkedő kulturális teljesítményének megismerése és megismertetése. Erre való hangolódásképpen a helyi Napfény Óvoda és Bölcsőde Vadvirág Tagóvodásai népi gyermekjátékokkal, énekekkel rukkoltak elő.

Az előadások sorát Sári Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere, az Első Magyar Kert Szövetkezet elnöke, ötletgazda „A legszebb konyhakertek” - a Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökség Díjas országos program közösségfejlesztő és értékátadó szerepéről beszélt.

Sári Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere
Sári Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere
Forrás: Marján László

Eignerné Bartusz Andrea, az Ebes Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az általuk működtetett közösségi színtér fenntartásába avatta be az érdeklődőket.

„Lazításként” a Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Furulya-fuvola tanszakos diákjai, Kiss Dorottya és Farkas Natasa zenéltek

Insticei Zoltán, a Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület elnöke a civilszervezeteük életútját mutatta be.

Szabó Erika, a Nemzeti Művelődési Intézet Petőfi Kulturális Programjának térségi asszisztense a térségi mentorálás feladatait ismertette egy kulturális mintaprogramon keresztül.

„Levezetésképpen” a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium és Kollégium képviselői felcsíki verbunkot és sebes csárdást roptak a közönség számára, mielőtt körbejártál zárásként a Nádudvari Látogatóközpontot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában