Választás 2024

2024.06.09. 14:12

Sokan kisgyermekük és unokáit jövőjét szem előtt tartva szavaznak Hajdúdorogon és Hajdúnánáson

Több hajdúvárosban is járt a Haon stábja vasárnap délelőtt a választás kapcsán, ahol helyieket kérdeztünk meg arról, miért tartják fontosnak a részvételt.

Balogh Efraim

Nemcsak saját, hanem utódaik érdekében is fontos a választás az idősebbek szerint

Forrás: Molnár Péter

Hajdúdorog 001. számú szavazókörében (Polgármesteri Hivatal) sokan mentek el szavazni a délelőtt folyamán: fiatalok, családok (többen babakocsival) és idősek egyaránt útra keltek, hogy leadják voksaikat a választás kapcsán. Találkoztunk olyan fiatallal is, aki életében először szavazott, és meg is kérdeztük, milyen szempontokat vett figyelembe, mielőtt az urnába helyezte a borítékot. Dorka szeretné, ha fejlődne a város – például kulturális területen –, főleg azért, mert egy darabig a jövőben Hajdúdorogon szeretne élni.

Választás 2024, Hajdúdorog, szavazás, Haon, Debrecen
A választás során állampolgári kötelezettségünket teljesítjük – vallja Szandi
Forrás: Molnár Péter

A fiatalok jövőképét is meghatározza a választás 2024 nyarán 

Fontosnak tartom a változást, gyereket vállaltunk, és ha számunkra kedvezően alakulnának a dolgok, akkor nem is költöznénk ki külföldre, itt maradnánk helyben. Nem jártam el eddig mindig szavazni, de a mostani alkalom, úgy gondolom, meghatározó lehet a jövőre nézve

 – mondta Kitti.

Persze, olyan helyivel is találkoztunk, aki rendszeresen szavaz, sőt: Szandi szerint állampolgári kötelességet teljesít azzal, ha behúzza az ikszet, mivel minden egyes alkalommal a jövő a tét.

Hajdúnánás 002. számú köreiben is igen lényegesnek vélik a részvételt: 

Zsuzsa és Tamás hat unokával büszkélkedhet, így nem csak saját, hanem a nagycsalád érdekeit is szem előtt tartják. Zsuzsa elmondása szerint talán egyetlen alkalommal hagyta ki eddig a szavazást élete során, férjével együtt kötelességének véli, hogy legyen véleménye a jövőről.

A Nemzeti Választási Iroda 11 óráig mért adatai szerint Hajdúdorogon 19,41 százalékos, Hajdúnánáson pedig 21,82 százalék volt a részvételi arány.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában