Választás

2024.06.09. 08:55

Van, aki az első akar lenni

Reggel 6 órakor megnyitottak a szavazófülkék. A koránkelők már túl vannak a választáson.

Kiss Dóra

A szemerkélő eső ellenére is korán kezdték a voksolást Sárrétudvariban

Forrás: Tóth Imre

A csepergő eső sem tartotta vissza a szavazókat Bárándon, a reggeli órákban a településre érkezve ugyan nem volt nagy jövés-menés a központban, de a szavazóköröknél több autóra és biciklire lettünk figyelmesek. Három szavazókör található Bárándon, kettőbe tértünk be 7 óra magasságában. Mindkét helyen arról számoltak be, többen már nyitásra érkeztek, sokan gondolták úgy, hogy korán leadják voksukat. Az itt élőknek a polgármester kiválasztásánál nem kell sokat mérlegelniük, egy jelölt szerepel azon a szavazólapon, Kovács Miklós negyedik ciklusát kezdheti meg. Egy párral szóba elegyedtünk, megkérdeztük, hogy viszonyulnak ehhez, mint mondták, nagyon elégedettek a jelenleg városvezetővel.

Az eső egyre csak esett, mi pedig megnéztük, a szomszédos településen mi a helyzet. Sárrétudvariban szintén 3 szavazókör van, a helyi iskolába tértünk be, ahol azt tapasztaltuk, hogy 8 óra előtt még sorban állás is volt a szavazófülkék előtt.

A bizottság tagjai megosztották velünk, nyitásra is érkeztek már, s azóta is folyamatosan jönnek. A faluban egyébként a szokásos reggeli kép fogadott, majd egy helyi krimó teraszán egy jó hangulatú társaságra lettünk figyelmesek.

Megszólítottuk őket, biztosítottak minket arról, hogy már korán reggel voltak szavazni, a roma nemzetiségi önkormányzat lapjait is kitöltötték, mert mint mondták, fontos, hogy az ő érdekeik is képviselve legyenek.

Családtagjaikat és ismerőseiket is erre buzdítják, mint mondták, előre megbeszélték, kire kell szavazni.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában