Reptérzár

2024.07.13. 13:48

Jó híreket közölt a debreceni repülőtér kifutópályájának javítási munkálatairól Papp László

Szombat kora délután adott helyzetjelentés a munkálatokról Debrecen polgármestere. A bejegyzésében újabb információkat közölt a debreceni repülőtér-bezárásról és a javítási munkálatokról.

Haon.hu

Gőzerővel dolgoznak azon, hogy a repülőtér mihamarabb újra megnyithasson

Forrás: Facebook / Papp László

Mint arról korábban beszámoltunk, a napok óta tartó kánikula miatt megsérült a debreceni repülőtér futópályája, ami miatt a reptér forgalmát teljesen le kellett állítani. A debreceni repülőtér-bezárás több járat utasait is érintette. Szombaton azonban jó hírek érkeztek a helyreállításról: „Az első javítási munkálatokkal már elkészültek a repülőtéren!” – kezdte bejegyzését a közösségi oldalán Papp László polgármester, aki a debreceni repülőtér vezetőivel megtekintette a héten keletkezett pályahibák javítási folyamatát. – Megnyugtató volt látni, hogy az első ütemmel a kivitelező végzett. A második ütem befejezése jövő hét elejére várható. Így a jövő hét második felében újraindulhat a forgalom – emelte ki.

A debreceni repülőtér-bezárás a kifutópálya meghibásodása miatt történt
A debreceni repülőtér-bezárás a kifutópálya meghibásodása miatt történt
Forrás: Facebook / Papp László

A 4000 betontáblából álló pálya több pontján - a javítási munkákkal párhuzamosan - további dilatációs hézagokat vágnak, annak érdekében, hogy a hasonló esetek előfordulásának kockázatát csökkentsék. Az utasokat ért kellemetlenségek minimalizálása érdekében a repülőtér személyes, online és telefonos tájékoztatási központot hozott létre, melyről a repülőtér oldalán is tájékozódhatnak. 

A légitársaságokkal együttműködésben eddig 10 induló és 10 érkező járatot sikerült átirányítani a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Azonban egy londoni járat törlése elkerülhetetlenné vált.

– olvasható a polgármester posztjában

A debreceni repülőtér-bezárás fontos dologra hívta fel a figyelmet

Mint azt a polgármester írta, ez a haváriahelyzet is ráirányította a figyelmet arra, hogy a Debrecen Nemzetközi Repülőtér milyen fontos szerepet tölt be a régió és a város közlekedési, gazdasági és turisztikai életében.

Mindannyian azon dolgozunk, hogy a problémákat mielőbb elhárítsuk és senki üzleti útja vagy nyaralása ne hiúsuljon meg. Köszönöm az utazóközönség által tanúsított türelmet és megértést!

– zárta a bejegyzést.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában