Helyi közélet

2024.07.24. 15:47

Nagyszabású útfelújítások indulnak Hajdúnánáson

Haon.hu

Hétfőn aláírták a belterületi utak fejlesztésére vonatkozó kivitelezési szerződéséket Hajdúnánás – tájékoztatott közösségi oldalán Szólláth Tibor polgármester. A négy részajánlatból álló vállalkozási szerződés tartalma szerint 177 millió forint összköltséggel 16 belterületi út – köztük 9 kisköz – útburkolatának fejlesztése és csapadékvíz-elvezetésének rendbetétele történik meg összesen 2,5 km hosszúságban.

Hamarosan elindulnak a munkálatok Hajdúnánás több pontján
Hamarosan elindulnak a munkálatok Hajdúnánás több pontján
Fotó: Fehér Gábor / Forrás:  Illusztráció / MW-archív

A beruházás része a Vörösmarty és Magyar utcák; a Munkások útja, a Honfoglalás, a Táncsics Mihály, a Tulipán, a Petőfi, a Baross és Wesselényi utcák kisközeinek 50 méteren belüli szakaszainak aszfaltozása, azon felül pedig mart aszfalttart történő kiépítése, továbbá a Széchenyi körút, Kiss Ernő utca folytatása, Széchenyi körút, Bocskai utca, Béke utca, Hajdú utca, Áchim András utca, Arany János utca útburkolatainak felújítása. A kivitelezőnek a munkaterület átadását követően 4 hónap áll rendelkezésre a munkálatok befejezésére.

Az útfejlesztésre megítélt 311 millió forint összegű támogatásból a projekten belül 134 millió forint fordítható még további belterületi utak felújítására, az ehhez kapcsolódó műszaki előkészítés folyamatban van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában