Útfelújítás

2024.07.23. 10:16

Lakó-pihenő övezeti besorolást is kapott a nemrég leaszfaltozott debreceni utca

Ütemesen haladnak a debreceni útfelújítások, az elmúlt bő fél évben számtalan szakasz kapott új aszfaltréteget. A napokban elkészült a Mészöly Géza utca szilárd burkolattal való ellátása is.

Bekecs Sándor

Új aszfaltot és lakó-pihenő övezeti besorolást is kapott a Mészöly Géza utca

Forrás: Kiss Annamarie

Több mint ötven útszakasz felújítását, aszfaltozását tűzte ki célul az idei évre a cívisváros önkormányzata. A debreceni útfelújítások ütemesen haladnak, 2024-ben már elkészült többek között a Pásti utca második üteme, a Basahalom utca első üteme, valamint a Bádogos utca és Bádogos köz. Továbbá a Kartács utca (a Hajdú köz és a Hangyás utca között), a Bezerédj utca és a Seregély utca (a Csíz utcáig). Ehhez a sorhoz csatlakozott most a Mészöly Géza utca szilárd burkolattal való ellátása.

mészöly géza utca, debrecen, útfelújítás
Kovács István (balra) és Pósán László ismertették a Mészöly Géza utca aszfaltozásának részleteit
Forrás:  Kiss Annamarie

– Az elmúlt években folyamatosan bővült azon utcák száma, amelyeket Debrecen képes volt saját erejéből finanszírozni. Ez jól mutatja a város gazdasági erejének növekedését, ugyanakkor azt is, hogy mindig van mit csinálni, akadnak még megoldandó feladatok – mondta Pósán László országgyűlési képviselő. Mint rámutatott, évtizedekkel ezelőtt kevesebb autó járt az utakon, kisebb volt a forgalom, így kisebb figyelmet fordítottak az utak kialakítására, állapotára. Ma már meghatározó tényező a lakosság komfortérzetét tekintve a jó minőségű, biztonságos, szilárd burkolattal ellátott út. 

10 évvel ezelőtt átlagosan 20 utcát tudott felújítani, fejleszteni a város, most egyidejűleg 50-60 utcát. Az önkormányzat adóbevétele 10 év alatt megháromszorozódott. Jól látható, hogy a gazdasági növekedést a debreceniek komfortérzetének javítására fordítja a városvezetőség

 – mondta a honatya.

meszoly geza utca, debrecen, utfelujitasok
Összesen 230 méteren kapott aszfaltburkolatot a Mészöly Géza utca
Forrás:  Kiss Annamarie

Lakó-pihenő övezeti besorolást is kapott a Mészöly Géza utca

Mintegy 230 méteren készült el a Mészöly Géza utca. Aszfaltút épült, amellyel párhuzamosan zárt csapadékvíz-elvezető rendszert, valamint mindkét oldalon útpadkát alakítottak ki a szakemberek. Mindezek mellett új ledes lámpatesteket helyeztek ki, illetve az egész utca lakó-pihenő övezeti besorolást kapott

 – részletezte a beruházást Kovács István, a körzet önkormányzati képviselője.

A politikus elmondta, a munkálatok május második felében kezdődtek és néhány napja fejeződtek be. A kivitelezésre 130 millió forintot fordított a város a saját költségvetéséből. Hozzátette, a körzetében jelenleg a Keresztesi és a Kárókatona utcák aszfaltozása van folyamatban. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában