Mozdulj, Debrecen!

2024.08.27. 07:15

Egyperces gyakorlatokkal a debreceni elsősök testi-lelki fittségéért

„1 perc az egészségért” névvel mutatott be új programelemet a Mozdulj, Debrecen! csapata. A kezdeményezés célja az óvodából iskolapadba ülő gyerekek fizikai és mentális egészségének javítása.

Haon.hu

Új programelemet vezet be a Mozdulj, Debrecen! mozgalom, amely 1 perc az egészségért névvel szeretné elindítani az iskolaprogramjukon belül az első osztályosok mozgásra nevelését és lelki fejlődésük segítését, derült ki Széles Diána hétfő esti Facebook-posztjából. Az alpolgármester rámutatott, az óvodai évek után az iskola elég más: a mindennapi szabad mozgás után több órákat kell végigülni, ami újfajta terhelést jelent a gyerekeknek, testileg és lelkileg egyaránt.

A programelemmel a gyerekek testi és lelki egészségét is javítanák
A programelemmel a gyerekek testi és lelki egészségét is javítanák
Forrás: Facebook / Széles Diána

Közösen tanulták meg az egészségmegőrzést segítő gyakorlatokat

A programot először a Debreceni Tankerületi Központ által fenntartott általános iskolákban valósítanák meg, az elsős osztályfőnökök segítségével. Preventív jellegű kezdeményezésről van szó, „a megfelelő testtartás és helyes mozgásminták kialakításával, valamint relaxációs technikák elsajátításával a gyermekek testi és mentális egészségének javítása, és a stresszel való megküzdés megkönnyítése” a cél. A rövid gyakorlatokat az órák előtt, közben vagy után végezhetik a tanítók vezetésével a gyerekek. Széles Diána hozzátette: abban bíznak, hogy az elkövetkezendő években mindennapjaik részévé válhatnak ezek a gyakorlatok.

Ma az induló első osztályok tanítóival közösen sajátítottuk el a gyógytornászok és pszichológusok által összeállított és ajánlott mozgásos és relaxációs gyakorlatokat, melyek maximálisan igazodnak az első osztályos gyerekek fizikai és lelki sajátosságaihoz

– osztotta meg az alpolgármester, aki a bejegyzésben megköszönte az együttgondolkodást és a közös gyakorlást a tanítóknak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában