Közlekedés

2024.08.25. 20:28

Nagyon megcsúszott a vonatközlekedés Debrecen felé, óriási késések jöhetnek

Fennakadásokra és rövidebb úton járó vonatokra is készülni kell baleset miatt.

Haon.hu

A Munkács, Záhony felől a Nyugati pályaudvarra tartó Latorca InterCityvel (IC 33) ütközött egy autó Cegléden, a Budai út megállóhely közelében található átjáróban. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett, adta hírül a Mávinform vasárnap este. Az MTI információi szerint az autóban utazó ember a helyszínen életét veszítette. A helyszínelés ideje alatt -  várhatóan késő éjszakáig - egy vágányon szünetel a vonatforgalom Cegléd és Ceglédbercel-Cserő állomások között. Emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon jelentős, 30-60 perces késésekre,  fennakadásokra, illetve rövidebb szakaszon közlekedő járatokra kell számítani.

vonat vasút debrecen
Fennakadások vannak a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon közlekedő vonatoknál is
Forrás: illusztráció / MW-archív

A Mávinform hozzátette:

  • A gázolásban érintett vonat után haladó, Szegedről Budapestre tartó Napfény InterCity (IC 723) visszatér Ceglédre, nem közlekedik tovább. Az utasai a Ceglédről 19:43-kor a Nyugatiba továbbinduló Napfény InterCityvel (IC 733) utazhatnak.
  • Nyugati pályaudvarról 19.50-kor Szegedre induló Napfény InterCity (IC 718) csak Ceglédtől közlekedik.

Ahogy arról beszámoltunk, a Keleti pályaudvaron kisiklott egy Kolozsvár felől Budapestre tartó InterCity, a baleset miatt több vonalon is káosz van a vonatközlekedésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában