Közlekedés

3 órája

Szépen kéri a debreceni gyalogos, hogy mindenki figyeljen ebben a kereszteződésben

A nőt az utóbbi hetekben nagyjából négyszer ütötték el majdnem az egyik debreceni zebrán. A gyalogos kedves posztban üzeni: figyeljünk oda egymásra.

Haon.hu

Normális, kedves hangnemben inti biztonságos közlekedésre a debrecenieket egy nő, akit állítása szerint a tanév kezdete óta már nagyjából négyszer ütöttek el majdnem az egyik forgalmas kereszteződésben. A Debrecenben Hallottam nevű Facebook-csoportban szerdán megjelent posztjában azt írta, hogy olyan gyalogosnak tartja magát, aki tényleg csak akkor indul el a lámpa nélküli zebrán, ha lefékezett az autó. Ha pedig még int is a sofőr, akkor külön boldog.

Azt kéri a gyalogos, figyeljünk oda egymásra
Azt kéri a gyalogos, figyeljünk oda egymásra
Forrás: illusztráció / MW-archív

Ma is majdnem elsodorták a gyalogost

„A Coop - Pálma söröző zebra egy kínlódás. A legtöbb autós figyel, lassít, ha bejön a villamos, már meg is áll, mert tudja, hogy sokan hátra sem néznek, (helytelenül!)csak lépnek a zebrára. Nekik szívből köszönöm” – fordult először az előzékeny sofőrökhöz a nő, majd rátért arra, hogy szeptember eleje óta körülbelül négyszer torpant meg a zebra közepén, mert simán elsodorta volna egy éppen arra járó szabálytalankodó autós. Ma is ez történt vele, a bejegyzés szerint ezúttal a kanyarodósávban érkezett a kocsi.

Jelzem, én is szeretnék hazaérni vagy munkahelyre beérni. Mielőtt bárki írná, hogy a gyalogosok sem figyelnek, jogos. Oda-vissza mehet a mutogatás. Csak annyit kérnék, hogy mindkét fél vigyázva, egymást tisztelve közlekedjen

– hangsúlyozta a bejegyzésben, amire néhány óra alatt százasával érkeztek a reakciók, a kommentmezőben pedig többen is megosztották az elsőbbség meg nem adásával kapcsolatos negatív tapasztalataikat. Volt azonban, aki a másik oldalról erősítette meg a nő sorait. „Autósként írom, hogy a zebra közepén egy autósnak soha nem lehet igaza. Még a figyelmetlen lelépés esetén sem, mert ugye, hogyan kell megközelíteni az átkelőhelyet. Figyeljünk, ez a lényeg” – írta a férfi.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában