Sikeresen pályáztak, megújult az iskola tornaterme Berekböszörményben

A Berekböszörményi Kossuth Lajos Általános Iskola 114 pályázó közül került a kiválasztott nyolc közé, így közel 6 millió forintból újulhatott meg az intézmény tornaterme. Egyebek mellett korszerű puzzle csatlakozású gumilap borítást és pályafestést kapott a tornaterem.

Vmirjáncki József

Sikeresen pályázat nyomán újulhatott meg a berekböszörményi iskola tornaterme. A Decathlon „Sportból a legtöbbet” címet viselő pályázatán sportpályák és tornatermek padlózatának felújítására lehetett pályázni, a berekböszörményi Kossuth Lajos Általános Iskola 114 pályázó közül került a kiválasztott nyolc közé, így közel 6 millió forintból újulhatott meg az intézmény tornaterme.

Sikeresen pályáztak, megújult a berekböszörményi általános iskola tornaterme
Sikeresen pályáztak, megújult a berekböszörményi általános iskola tornaterme
Forrás: Vmirjáncki József 

Az átadón ünnepi beszédet mondott Vitányi István országgyűlési képviselő, Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója és Kovács Gyula, a Decathlon áruház osztályvezetője is. Kissné Juhász Anna, az intézmény igazgatója az átadó alkalmával elmondta, az elmúlt tanévben együttműködési megállapodást kötöttek a Berettyó Munkás Sportegyesülettel, így az alsó tagozatban elindulhat a szivacskézilabda foglalkozások sorozata is, melyhez a megújult tornateremmel és a Tankerület támogatásával elvégzett egyéb felújítási munkálatokkal immár minden feltétel teljesült. 

Nem sokon múlt!

A megnyitó alkalmával az is kiderült, duplán szerencsés volt a település: egyrészt azért, mert 114 pályázó közül bekerült a kiválasztott 8 közé, másrészt pedig azért, mert az pályázati határidő utolsó napján, csodával határos módon sikerült leadni a pályázatot. – A beadási határidő napján a településen áramszünet volt – emlékezett Schmied Zsolt, a Berekböszörményi Kossuth Lajos Általános Iskola igazgató-helyettese. Mint mondta, a hivatalos munkaidő lejárta után tudták csak beküldeni a kész anyagot.

Az átadó ünnepségre egyébként az iskola névadójának, Kossuth Lajos születésének az évfordulóján került sor, mely után az iskola tanulói a felújított tornatermet egy jelképes kapura dobással birtokukba is vették.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában