Megkérdeztük

2024.09.04. 13:23

Idén megrendezik az őszi Mihály-napi vásárt Debrecenben?

Több olvasónk érdeklődött arról, idén lesz-e Debreceni Őszi Nagyvásár. Az őszi Mihály-napi vásárral kapcsolatban Lelesz Györgyöt, a Debreceni Közterület Felügyelet intézményvezetőjét kérdeztük.

Nagy Emese

Minden évben rengeteg embert vonz a Mihály-napi vásár Debrecenben

Forrás: Napló-archív

Ahogyan arról hírt adtunk, a hivatalos becslések szerint csaknem 140-150 ezer látogatót vonzott az idei debreceni tavaszi nagyvásár, amit május 11. és 12-én rendeztek meg a Böszörményi úton. A széles választékot 698 kereskedő biztosította (több mint 800 helyet béreltek), közülük 126-an kínáltak kézműves portékát. A számokon nem kell meglepődni, ugyanis 2022 óta az őszi nagyvásár rendszerint elmaradt Debrecenben, így még jobban várták a helyiek az idei tavaszi Mihály-napi vásárt. Már a kora reggeli órákban hamisítatlan piaci zsivaj harsogott a Böszörményi úton, a Füredi úttól egészen a Doberdó utcáig.

Idén sem lesz őszi Mihály-napi vásár Debrecenben
Haon vásár
Idén sem lesz őszi Mihály-napi vásár Debrecenben
Forrás:  Napló-archív

Lesz-e őszi Mihály-napi vásár Debrecenben?

A napokban több olvasónk megkeresett minket azzal, hogy megérdeklődjék tőlünk, tudunk-e valamit azzal kapcsolatban, hogy lesz-e idén őszi Mihály-napi vásár Debrecenben. Telefonon megkerestük a Debreceni Közterület Felügyelet vezetőjét, Lelesz Györgyöt, aki kérdésünkre azt válaszolta, biztosan nem lesz idén sem Debreceni Őszi Nagyvásár! 

A várossal közösen az a döntés született, hogy 1 évben egyszer szervezzük meg a Mihály-napi vásárt, és azt is tavasszal. Nincs olyan hely a városban, ahol ugyanolyan feltételekkel meg tudnánk szervezni a vásárt, mint a Böszörményi úton, így annak hiányában be kell érni évente 1 vásárral

 – jegyezte meg. Kiemelte, egyébként a Mihály-napi vásárt 2,5-3 hónap alatt szervezik meg, szóval a 2025-ös tavaszi vásár szervezését majd február környékén kezdik meg. Rámutatott, általában 700-1000 árus kínálja portékáit, és az árusok fele már a tavaszi Mihály-napi vásár végén jelzi, jövőre is szeretnének jönni a Böszörményi útra árusítani. 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában