Helyi közélet

2024.09.01. 13:03

Tartogat még az idei év fejlesztéseket Nyírmártonfalván

A község önkormányzatának több nyertes pályázata is kivitelezés közelébe érkezett az év második felére. Nyírmártonfalva polgármesterét kérdeztük, milyen beruházások elindítása várható még 2024-ben.

Bekecs Sándor

Több jelentős nyírmártonfalvai beruházás indulhat el még idén – tájékoztatott megkeresésünkre Filemon Mihály polgármester. A közelmúltban elkészült a település új piaca, amely 57 négyzetméter alapterületű fedett árusítóhellyel, valamint raktárral, tárolóval, gombavizsgálóval, rendészettel és mosdókkal várja a vásárlóit. Emellett kialakítottak 6 parkolót és egy 10 férőhelyes kerékpártárolót is. Erre mintegy 113 millió forint vidékfejlesztési támogatást fordított az önkormányzat.

Több nagyobb nyírmártonfalvai beruházás kivitelezése indulhat el még az idén
Több nagyobb nyírmártonfalvai beruházás kivitelezése indulhat el még az idén
Forrás: Napló-archív

Kül- és belterületi utak fejlesztése indul el a következő időszakban a településen, melyek akár még az idén befejeződhetnek. 245 millió forint vidékfejlesztési támogatásból újul meg a Reviczky út 1775 méteren és a Melánia tanya úthálózata 1082 méteren. A település belterületén a Debreceni út felújításának második ütemét tervezik. Ez utóbbira 23 millió forint támogatást nyert az önkormányzat.

Lakossági igények alakítják Nyírmártonfalva önkormányzatának projektjeit

A kivitelezés közbeszerzésének előkészítése zajlik a Rákóczi – Óvoda - Debreceni - Melánia - Széchenyi - Petőrész utcák csapadékvíz-elvezető rendszereinek felújítására vonatkozóan. Erre 200 millió forintót nyertünk a TOP Plusz pályázatán

– emelte ki Filemon Mihály. Ennek keretében burkolt csapadékvíz-elvezető árkokat építenek, illetve a burkolt árkokat újítják fel, s vezetik el a vizet a Gúti-érbe. Az előzőeken túl elbírálás alatt áll egy egészségház kialakítását célzó pályázat is. Zöldmezős beruházással egy 258 négyzetméter alapterületű, orvosi és fogorvosi rendelőket, gyógyszertárt magában foglaló komplexumot terveznek kialakítani.

– Valamennyi beruházást lakossági igények alapján határoztunk meg. A termelői piac üzemeltetése önkormányzati közfeladat, ez eddig Nyírmártonfalván semmilyen formában nem tudott működni. A felújítandó utak nagy forgalmúak, évtizedekkel ezelőtt újították fel őket utoljára. A csapadékvíz-elvezetés problémája pedig az érintett területek állandó gondja, minden nagyobb esőzés alkalmával látják és tapasztalják az ott élők, hogy mekkora hiányossága ez a településnek – magyarázta a polgármester.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában