Templombúcsú

2024.09.14. 14:25

A 255 éves kápolnát ünneplik Polgáron

Búcsúra készülnek a katolikus hívek a városban. Újmisés áldásban is részesül az ünneplő közösség.

A polgári Kálvária-domb Szűz Mária tiszteletére szentelt kápolnája

Forrás: Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

A polgári egyházközség a város szívében található Kálváriadomb Szűz Mária tiszteletére felszentelt kápolnájának 255. évfordulóját ünnepli szeptember 15-én, vasárnap 10 órától – hívta fel a figyelmet a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye a honlapján közzétett híradásban. Mint írják, a búcsú a Fájdalmas Szűzanya (szeptember 15.) és a Szent kereszt felmagasztalása (szeptember 14.) ünnepéhez kapcsolódik. A búcsúi szentmisét Alpek Gergely budapest–terézvárosi újmisés káplán atya mutatja be, amelynek végén újmisés áldásban is részesíti az ünneplő közösséget – ismertetik a cikkben. A búcsúra mindenkit szeretettel várnak!
Az imádságos ünnepi alkalom Mária-köszöntő énekes áhítattal kezdődik 10 órától a templomban. Ezt követően napközi imaórát imádkoznak, orgonán közreműködik Máté Gábor turai egyházzenész. A templomból 10.40-kor indul a körmenet a 255 éves Kálvária-kápolnához, s ott 11 órakor kezdődik a búcsúi szentmise.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában