Tragédia

2024.09.16. 14:40

Önkormányzati támogatást kaptak a vámospércsi robbanás károsultjai

Borzalmas esemény rázta meg a hajdú-bihari települést szombat éjszaka. Egy idős néni háza semmisült meg a vámospércsi robbanás miatt. A környező ingatlanokban is óriási kárt okozott az eset, és amit lehetett, megpróbáltak önerőből helyrehozni a lakosok. Mint a Haon megtudta, az önkormányzat is biztosította az érintetteket támogatásáról.

Balogh Efraim

A robbanás miatt a szomszédos ingatlanokban is kár keletkezett, a lakosok segítséget kaptak

Forrás: Napló-archív

Megrázó volt a hétvége a hajdú-bihari település lakosai számára… Mint beszámoltunk róla, a vámospércsi robbanás hatalmas károkat okozott, olyannyira, hogy egy ingatlan teljesen megsemmisült, illetve a környező házak is jelentősen megrongálódtak. A tragikus esetet követően sokan próbáltak meg segíteni a bajba jutottaknak, amiért Ménes Andrea polgármester köszönetét fejezte ki közösségi oldalán. Ő maga is az ügy mellé állt, erről az alábbi interjúban számolt be részletesen.

A vámospércsi robbanás után csak az ingatlan romjai maradtak
A vámospércsi robbanás után csak az ingatlan romjai maradtak 
Forrás: Napló-archív

A vámospércsi robbanás károsultjai támogatást kaptak az önkormányzattól

– A néni, akinek teljesen tönkrement a háza a bőrklinikán fekszik az intenzív osztályon, súlyos állapotban. Ma az önkormányzat Települési támogatás jogcímen minden károsultnak 100 ezer forintot utalt, illetve segítettünk a kárbejelentésben, egy eset kivételével mindenkinek van biztosítása – részletezte Ménes Andrea.

Majd azzal folytatta, hogy hétfőn is kimentek a Zrínyi Miklós utcára segíteni, hogy az esőzések miatt további kár ne érje a lakosokat. Megpróbálták helyreállítani a sérült tetőket, vagy legalábbis fóliával eltakarni, illetve megigazítani a cserepeket. A kitört üvegek helyeit is fóliával pótolták, és mint beszámolt róla, a helyiek amivel tudták, kipótolták a hiányzó eszközöket.

– Egy lakos jött hozzánk azzal a kéréssel, hogy szeretné, ha elhelyeznénk egy önkormányzati lakásban, viszont olyan ingatlant tudtunk neki ajánlani, amely nem felelt meg az igényeinek. December végén egy szociális bérlakásunk fog megüresedni, arra beadta a kérelmet, és addig ideiglenesen a lányánál fog lakni – osztotta meg velünk Ménes Andrea.

Vámospércsi gázrobbanás: amit lehetett, megoldottak önerőből a helyiek

A gyerekes családokra is kitért, mivel az érintett ingatlantulajdonosok többsége gyermeket nevel, és őket is mentette szombat éjszaka, amikor a szomszéd lakás felrobbant. A polgármester elmondása szerint azok a házak olyan mértékben sérültek, hogy lehetséges a javításuk, hozzátette, ez az állapot csak a minimális lakhatási körülményeket biztosítja.

Példátlan volt az összefogás, mert nagyon sok ember odajött vasárnap délelőtt, és segített a munkájával, a szakmunkájával, adománnyal, vagy csak azzal, hogy megfogott és arrébb rakott valamit. Sokan hívtak fel azzal az üzenettel, hogy bármiben rendelkezésre állnak 

– osztotta meg a Haonnal Ménes Andrea.

Továbbra is súlyos az idős nő állapota

Az asszony állapotáról a polgármester által elmondott információkat erősítette meg a Debreceni Egyetem Sajtóközpontja, akik érdeklődésünkre válaszolva közölték, hogy

2024. szeptember 14-én, szombaton Vámospércsen történt házrobbanás helyszínéről egy súlyos, életveszélyes sérültet szállítottak a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Bőrgyógyászati Klinikájára. A beteget jelenleg az égési intenzív osztályon ápolják, állapota továbbra is súlyos, életveszélyes. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában