Entente Florale Europe

2024.09.08. 10:28

Ezüst minősítés Debrecennek a nemzetközi virágosító versenyen

Kiosztották az Entente Florale Europe díjait szombaton Székesfehérváron. A virágos települések mustráján Debrecen ezüst minősítést kapott.

Haon.hu

Ezüst minősítést ért el Debrecen az Entente Florale Europe nevű nemzetközi versenyen, írta Papp László polgármester a Facebook-oldalán. A virágosítási minősítő verseny díjátadó gáláját szombaton tartották Székesfehérváron, hazai és határon túli települések részvételével.

Virágkompozíció a Debreceni Egyetem főépülete előtt az idei karneváli héten
Virágkompozíció a Debreceni Egyetem főépülete előtt az idei karneváli héten
Forrás: Napló-archív

Az Entente Florale Europe megmérettetésen 2024-ben összesen hét ország tizenegy települése mutatkozott be a város honlapján megjelent beszámoló szerint. Ezek a két magyar város, Debrecen és Zalakaros mellett az erdélyi Csíkszereda, a szlovéniai Velenje, a felvidéki Vágfarkasd, az írországi Carlow és Ballinahown, a németországi Meinheim és Höxter, valamint a cseh Písek és Chorušice voltak.

A díjátadón Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester köszöntötte a résztvevőket. – Nagyon fontosak a díjak, de legalább annyira fontosak a szakmai és emberi barátságok, amelyek ezzel a mozgalommal együtt jönnek létre. Ettől lesz Európa erős, és ezzel tudunk válaszokat adni a kihívásokra. Azt kívánom, hogy mozgalomként tudjunk együtt lenni, segítsük egymást a jó gyakorlatokkal és legyünk egymásnak barátai – fogalmazott a városvezető.

A virágosítási pályázat eredményei

A díjakat és minősítéseket a 11 településnek Christy Boylan zsűrielnök adta át.

A két magyar város küzül Debrecen ezüst, Zalakaros pedig arany minősítést kapott.

Az erdélyi Csíkszereda ezüst, a szlovéniai Velenje arany, a felvidéki Vágfarkasd ezüst, az írországi Carlow és Ballinahown arany, a németországi Meinheim és Höxter arany, a cseh Písek ezüst, a szintén cseh Chorušice pedig arany minősítést vehetett át a zsűri elnökétől.

Kiosztották az Entente Florale Europe díjait Székesfehérváron
Kiosztották az Entente Florale Europe díjait Székesfehérváron
Forrás: szekesfehervar.hu

A gálán emellett különdíjakat is kiosztottak.

Ahogy arról is beszámolt, a verseny zsűrije júniusban járt Debrecenben, többek között előadásokon és zöldterületi látogatásokon vettek részt.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában