Felajánlás

2024.09.04. 16:36

A debreceni állatkertbe kerül a CATL virágkocsija

A Zoo Debrecennek ajánlotta fel panda család installációját a kínai cég.

Haon.hu

Első alkalommal rendezi meg a Zoo Debrecen közösen a Debreceni Egyetem Konfuciusz Intézettel a Kínai Őszközépünnepet és Pandanapokat szeptember 14. és 15. között – adta hírül az állatkert a Facebookon. Mint írják, a rendezvény célja, hogy a nagyközönség mélyebben megismerhesse Ázsia és azon belül különösen Kína természeti csodáit, kultúrtörténetét és hagyományait.

A Kínai Őszközépünnep alkalmából állítják ki a CATL virágkocsijának díszét a debreceni állatkertben
A Kínai Őszközépünnep alkalmából állítják ki a CATL virágkocsijának díszét a debreceni állatkertben
Forrás: Facebook / CATL Debrecen

A bejegyzésből kiderül, az interaktív bemutatókon Mei, az idén már első születésnapját ünneplő vöröspanda kölyök első napjairól mesélnek majd gondozói, de Ázsia élővilágának egyéb jeles képviselőit is láthatjuk akció közben.

Az állatkertben október közepéig látható lesz a CATL Debrecen virág panda család installációja is a vörös pandák szomszédságában:

Örömmel ajánlottuk fel az idei Debreceni Virágkarneválra készített virágkocsinkon látható óriáspandákat a Debreceni Állat- és Növénykertnek, így a virágból készült maciknak mostantól a Zoo Debrecen ad otthont

– olvasható a CATL Debrecen Facebook-oldalán. Hozzáteszik, az állatkert rendezvényén a látogatók azzal a sikertörténettel is megismerkedhetnek, mely során a kínai természetvédelmi szakemberek az óriáspandákat megmentették a kihalástól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában