Felújítás

2 órája

Teljesen megújult az egyik debreceni iskola udvara

Új burkolatot kapott a tér, de padokat és növényeket is kihelyeztek. A debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikumban elvégzett felújítás 50 millió forintba került.

Haon.hu

Lassan 10 éve már, hogy görögkatolikus fenntartásban működik a ma már Szent László nevét viselő debreceni gimnázium és technikum. Az egészségügyi szakembereket is képző intézményben azóta több mindent is felújítottak: megtörtént a nyílászárók cseréje, megoldották a hőszigetelést, korszerűsítették az elektromos hálózatot, a gazdaságos energiaellátás érdekében napelemet telepítettek, és egy közel 1000 négyzetméteres fedett, multifunkcionális sportpályát építettek lelátóval, rekortán futókörrel, ahol a fiataloknak napi rendszerességgel tudnak sportolási lehetőséget kínálni – számolt be a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapja.

Felújították a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum udvarát
Felújították a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum udvarát
Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

A főegyházmegye gondoskodása révén a főbejárat előtti udvar is megszépült idén őszre:

új burkolatot kapott a tér, kicserélték az ivóvízbekötő vezetéket, új padokat, dísznövényeket, kerékpártárolót helyeztek el, emellett két informatika tantermet is kialakítottak. A mostani felújítás közel 50 millió forintba került.

Felújították a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum udvarát
Új padokat is kihelyeztek
Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

A megújult udvart szeptember végén áldotta meg dr. Seszták István főhelynök. Hámori Éva intézményvezető a tanári kar és a diákok nevében is háláját fejezte ki, hogy a fenntartó folyamatosan azon dolgozik, hogy az iskola modern, korszerű környezetben várja a tanulókat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában