Alpolgármesterek

11 órája

Újabb világsztár érkezhet Debrecenbe – mutatjuk a debreceni alpolgármesterek terveit

A debreceni közgyűlés alakuló ülése előtti napon tartottak sajtótájékoztatót a következő ciklus városvezetőségéről. A debreceni alpolgármesterek személyében nem lesz változás, a továbbiakban is Széles Diánával, Barcsa Lajossal, Balázs Ákossal és Puskás Istvánnal képzeli el a közös munkát Papp László polgármester.

Bekecs Sándor

Balázs Ákos (balról), Barcsa Lajos, Papp László, Széles Diána, Puskás István, Papp Viktor

Forrás: Kiss Annamarie

A debreceni közgyűlés alakuló ülése előtti napon mutatta be Papp László a következő önkormányzati ciklus alpolgármester-jelöltjeit. A szerdai sajtótájékoztatón kiderült, Debrecen polgármestere a „győztes csapaton ne változtass” elvet követve a következő öt évben is Széles Diánával, Barcsa Lajossal, Balázs Ákossal és Puskás Istvánnal képzeli el a cívisváros vezetését. A közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetőségében pedig szintén nem történik változás: Papp Viktor felel a politikai stabilitásért. Kiderült, Debrecen első embere miért döntött úgy, hogy nem változat az eddigi felálláson, illetve megjelölte azokat a célokat és feladatokat, amelyek a jövőben meghatározzák a város fejlődését. Összefoglaljuk, milyen tervekkel kezdik meg a munkát a régi-új debreceni alpolgármesterek.

debreceni alpolgármester, debrecen, közgyűlés, fidesz-kdnp
Nem lesz változás a debreceni alpolgármesterek személyében
Forrás: Kiss Annamarie

A gazdaság erősödésének eredményeit a mindennapokban érezhetjük majd

Barcsa Lajos elmondta, egyik cél az ipari parkok kialakításának befejezése. Az Észak-nyugati Gazdasági Övezet ebből a szempontból már célegyenesben van, a Déli Gazdasági Övezetben még szükséges elvégezni többek között út- és közműfejlesztéseket. 

Ugyanakkor a környezetvédelmi szempontokat is maximálisan figyelembe kell venni az ipari parkok fejlesztésénél, ezért a tisztított szennyvíztechnológiát szeretnénk kiépíteni; napelemparkokat hozunk létre és erre buzdítjuk az ipari szereplőket is 

– hangsúlyozta.  

debreceni alpolgármester, debrecen, közgyűlés, fidesz-kdnp
Barcsa Lajos, az önkormányzat gazdálkodásával, a pénzügyi folyamatok kontrolljával kapcsolatos feladatokat koordináló, az önkormányzat vagyongazdálkodási, köznevelési, sport és intézmény-felújítási feladatait irányító alpolgármester
Forrás:  Kiss Annamarie

Beszélt arról is, van még potenciál a szolgáltatóipar területén, az újonnan létrejövő irodák folyamatosan töltődnek. Zajlik a KKV Park kialakítása, folytatódnak a Business 2030 program, a beszállítói fórumok. – Jó kapcsolatot ápolunk az oktatási intézmények fenntartóival is, jelentős előrelépések történtek a szakképzés és az idegennyelvi képzések területén is – mondta a gazdaságért felelős alpolgármester. Hamarosan elindul a Főnix Lakásprogram, új lakóterületek feltárása kezdődik például a Tócóskertben és a keleti városrészben.

Kiemelt figyelmet kap továbbra is gondoskodáspolitika

– Lassan 20 éve vagyok a debreceni politikában. Számomra ez nem egy munka, hanem szolgálat. Az én területem az összefogásról, együttműködésről, a debreceniek meghallgatásáról szól. Nekünk a debreceniek az elsők – fogalmazott Széles Diána. Elmondta, a biztonság, a fejlődés és a jóllét mentén kell újabb sikereket elérni. A gondoskodáspolitika nem egy szlogen, minden debreceni megtapasztalhatta valamilyen programon, szűrésen, intézkedés által, s túlnyúlik a város határain.  

–  Elindítottunk olyan programokat a Szent Anna utcán, amelyek más városban nincsenek, illetve fizetős szolgáltatásként érhetőek el. Ilyen például a TSMT-torna – emelte ki.

debreceni alpolgármester, debrecen, közgyűlés, fidesz-kdnp
Széles Diána, a társadalmi, civil, és települési kapcsolatokkal összefüggő, az ifjúságpolitikai, egészségügyi és turisztikai feladatokért, valamint a gondoskodáspolitikáért felelős alpolgármester
Forrás:  Kiss Annamarie

A gondoskodáspolitikáért felelős debreceni alpolgármester úgy fogalmazott, a feladatok átfogják egy egész ember életét gyermekkorától egészen élete végéig. Ennek mentén indultak el például a DAEFI és a Mozdulj, Debrecen ingyenes programjai, lehetőségei.  

A célok nem változtak, Debrecen fejlődése csak a polgárainak biztonsága mellett történhet

– Új környezetpolitikát hirdettünk, elkészítettük azokat a stratégiai dokumentumokat, melyek alapján dolgoztunk az elmúlt időszakban, és fogjuk folytatni a munkát a következő időszakban is. Ilyen volt a Smart City Stratégiánk, Debrecen Fenntarthatósági Mobilitási Terve, a Zöld Kódex és a Környezeti Ellenőrző Rendszer stratégiai dokumentuma – sorolta Balázs Ákos. A városüzemeltetésért és környezetvédelemért felelős debreceni alpolgármester rámutatott, a polgárok egészségének biztonsága érdekében fogott össze az önkormányzat a Debreceni Egyetem professzoraival, s egy olyan közösség, bázis alakult, amely megfelelő szakértelemmel, lokálpatriótaként támogatja a zöld ügyeket. Tovább folyatja munkáját a Zöld munkacsoport és a Future of Debrecen is.  

debreceni alpolgármester, debrecen, közgyűlés, fidesz-kdnp
Balázs Ákos, az önkormányzat városüzemeltetési és környezetvédelmi feladataiért felelős alpolgármestere
Forrás:  Kiss Annamarie

A zöld programunk rendkívül egyértelmű és világos: a helyben elérhető tudást a környezetvédelem szolgálatába állítjuk. A cselekvő környezetvédelemben hiszünk, amit a debreceniekkel együtt szeretnénk megvalósítani

 – hangsúlyozta Balázs Ákos. Folytatódnak a faültetések, az ingyenes esővízgyűjtő-edényzetek osztása, lehetőség lesz örökbe fogadni facsemetét, illetve kialakítás alatt áll a Városirányítási Központ.

Újabb sztár érkezését jelentette be a kultúráért felelős debreceni alpolgármester

– A következő öt évben az lesz a célunk, minél többen tudják úgy érezni, hogy az a bizonyos debreceni életérzés, a kultúra minél élményszerűbben jelen legyen. Ehhez a kulturális infrastruktúra lehetőségei messzemenően adottak Debrecenben. Szeretnénk, hogy a debreceniek minél inkább magukénak érezzék ezeket az intézményeket – fogalmazott Puskás István kultúráért felelős debreceni alpolgármester. Kiemelte, Debrecen egy európai középvárosi színvonalat tud kínálni. Példaként hozta, hogy Tim Robbins társulata is elégedettségét, csodálatát fejezte ki a Csokonai Teátrum színháztechnikájának modernitásáért.

debreceni alpolgármester, debrecen, közgyűlés, fidesz-kdnp
Puskás István, kulturális területért felelős debreceni alpolgármester
Forrás: Kiss Annamarie

Több szó esett már arról, hogy Debrecen egyre nyitottabb a nagyvilág számára. Ezzel a kultúrának is foglalkoznia kell, ilyen szolgáltatásokat kell nyújtsunk. Arra törekszünk, hogy minél minőségibb programokat hozzunk a debreceniek számára, így elöljáróban elárulhatom, hogy advent idején is érkezik egy örökzöld világsztár Debrecenbe

 – emelte ki Puskás István.

A debreceni Fidesz-KDPN továbbra is aktív és közvetlen kapcsolatban lesz a lakosokkal

Végezetül Papp Viktor, a debreceni Fidesz-KDNP frakcióvezetője mondott köszönetet a választópolgároknak az immár 26 éve tartó bizalomért. Mint fogalmazott, a politikai stabilitás megmaradt Debrecenben. – Ahogy az elmúlt 26 évben, a következő öt évben is aktívan tartjuk személyesen a debreceniekkel a kapcsolatot. A következő időszakban is fogadóórákat fogunk tartani, a személyes találkozási lehetőségeket biztosítjuk. Ennek megfelelően a debreceniek által megfogalmazottakat csatornázzuk be közvetlenül a városvezetőséghez – hangsúlyozta.

debreceni alpolgármester, debrecen, közgyűlés, fidesz-kdnp
Papp Viktor, a debreceni Fidesz-KDNP frakcióvezetője
Forrás:  Kiss Annamarie

Papp Viktor elmondta, folytatódnak többek között a lakossági kezdeményezésű út- és járdafelújítások, tervezik közösségi terek fejlesztését, játszóterek kialakítását, valamint a kutyafuttatók és a közösségi kertek számának bővítését is. Folytatódik a panelprogram, a virág- és zöldzsákok osztása is. Papp Viktor helyettesei Szilágyi Edina, Komolay Szabolcs, Bognár István és Varga András lesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában