Egyház

9 órája

Evangelizációs napot tartottak Körösszegapátiban

A hívek ajándékot is kaptak.

Vmirjáncki József

Evangelizációs nap miatt gyűltek össze a hívek a körösszegapáti református templomban. A mintegy félnapos együttlét idejére vendégük volt a határ túloldaláról érkező Köteles László, Hegyközpályi református tiszteletese. A vele érkező református küldöttség az apáti hívek februári 28-i látogatását viszonozta.

Értékes egyházi kiadványt kaptak ajándékba az evangelizációs napon a körösszegapáti hívek
Értékes egyházi kiadványt kaptak ajándékba az evangelizációs napon a körösszegapáti hívek
Forrás: Vmirjáncki József

A tiszteletes tartotta a templomban az istentiszteletet. A hívek egymáshoz való kapcsolatáról, a nyugalom és a béke fontosságáról beszélt. Ennek szép példáját tapasztalják, amikor a hívek nemcsak szűk lakókörnyezetükben, hanem tágabb, távolabbi helyen élő emberekkel nagyon jó kapcsolatot tartanak vallási hovatartozástól függetlenül. Ennek jó példája, hogy a Békés vármegyében lévő biharugrai baptista gyülekezet lelkipásztora a híveinek egy részével részt vett az eseményen. Az alkalmat ünnepélyesebbé tette a Göncről érkező, 2015-ben alakult Ker-Songs együttes szereplése. Sokan gondolják. hogy nem illik a templomban tapsolni, de utóbbi szereplése után ez sem nem maradt el a gyülekezet részéről.

A Ker-Songs együttes fellépése
A Ker-Songs együttes fellépése
Forrás: Vmirjáncki József

A helyi gyülekezet kórusa is készült a különleges alkalomra, több egyházi ének előadásával gazdagította az alkalmat.

Szeretetvendégséggel zárult az evangelizációs nap

A templomi összejövetel végén dr. Szabóné Kurucz Tímea helyi lelkész köszönte meg a vendégtiszteletes szolgálatát, az együttes szereplését, majd ajándékot adott át a vendégeknek. A hívek pedig értékes egyházi kiadványt kaptak ajándékba. Később a lelkésznő a helyi iskola ebédlőjébe hívta szeretetvendégségre a megjelenteket. A helyi asszonyok nagy szeretettek készültek a finomságokkal erre az alkalomra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában