Hajdúhadházon is megalakult az új képviselő-testület

Az ünnepi alakuló ülésen esküt tett Hajdúhadház polgármestere és a település megválasztott önkormányzati-képviselői.

Haon.hu

Kölcsey Ferenc gondolataival vette kezdetét a képviselő-testület ünnepi alakuló ülése Hajdúhadházon – tudatta portálunkkal az önkormányzat. Mint írják, a Himnusz elhangzása után Csáfordi Dénes polgármester megnyitotta az alakuló ülést. A polgármester gratulált a mandátumot szerzett képviselőknek, megállapította az alakuló ülés határozatképességét, elfogadtatta a testülettel az ülés napirendjét, s ismertette és összefoglalta az ülésen a testületi tagokra váró feladatokat. 

Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere
Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere
Forrás: Dubóczky Krisztina

Az alakuló ülésen részt vett Tasó László országgyűlési képviselő, Hajdúhadház díszpolgára, Legoza Bálint ezredes, a Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár  parancsnoka, Kiss Róbert rendőrkapitány, Szőllős Sándor, Bocskaikert polgármestere, Dr. Suba Tamás, a Hajdúhadházi Járási Hivatal vezetője, Tóth Lajos Árpád, a Hajdúböszörményi Tankerület igazgatója, Kovács Zoltán, a Hajdúhadházi Református Egyházközség vezető lelkipásztora is.

Tasó László országgyűlési képviselő és Csáfordi Dénes polgármester emléklap átadásával köszönték meg a 2019-től 2024-ig tartó önkormányzati ciklus képviselőinek a város fejlődése érdekében végzett munkájukat. Antal Ferenc, Asztalos Péter, Bernáth Bálint, Farkas Zsolt, Fórián Albert, Hortó József, Dr. Koós László, Oroszné Hadházi Zsuzsánna és Szőllős László képviselő vették át az elismerést. 

Tasó László országgyűlési képviselő, elhivatott városvezetői munkáját elismerve, emléklapot adott át Hajdúhadház polgármesterének, Csáfordi Dénesnek. Június 9-én a hajdúhadházi választópolgárok közvetlenül választottak polgármestert és 8 egyéni választókerületi képviselőt, 3 képviselő pedig kompenzációs listán szerzett mandátumot. Varga Gábor, Hajdúhadház Város Helyi Választási Bizottságának elnöke ismertette a 2024. június 9-én megtartott helyi önkormányzati választás eredményét a jelenlévőkkel.

Az alakuló ülés Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületi tagjainak eskütételével folytatódott. Csáfordi Dénes polgármester fogadta a képviselők eskütételét mint esküvevő. Nyolc egyéni választókerületi képviselő vette fel ma a mandátumát: Antal Ferenc képviselő, Asztalos Péter képviselő, Bernáth Bálint képviselő, Farkas Zsolt képviselő, Fórián Albert képviselő, Szőllős László képviselő, Tölli Imre képviselő, Vadász Sándor képviselő és a kompenzációs listáról bejutott három képviselő: Bácsi Ferenc képviselő, Boda Lajos Zsolt képviselő és Dr. Koós László képviselő, akik az ünnepélyes eskütételük után aláírták az esküokmányokat, és fogadták a gratulációt. 

Az alakuló ülés Hajdúhadház Város polgármesterének eskütételével folytatódott. Csáfordi Dénes 2010. óta vezeti Hajdúhadház városát. 2024 júniusában negyedik alkalommal nyert országosan is kiemelkedő mértékű felhatalmazással polgármesteri megbízást. Városvezetői munkájának eredményeként Hajdúhadház újra egy tartással rendelkező, múltjára büszke, jelenében alkotó, s a jövő felé bizakodva tekintő hajdúvárossá vált. 

A Hajdúhadházon élő emberek nagy része érti, érzi, tud azonosulni az általa vezetett önkormányzat törekvéseivel, s az urnákhoz járulók többségének támogató szavazatával továbbra is biztosított a lehetőség, hogy Hajdúhadházon a fejlődés folytatódjon.    

Az ünnepi alakuló ülés folytatásában Csáfordi Dénes polgármester javaslatot tett az alpolgármesterek személyére vonatkozóan, majd a szavazás után a polgármester elvégezte az eskü kivételét és az esküokmányok átadását Asztalos Péter és Szőllős László megválasztott alpolgármestereknek. A napirendi pontok megtárgyalása és elfogadása után, az ünnepi alakuló ülés záróakkordjaként Tasó László országgyűlési képviselő ünnepi beszédét hallgatták meg a jelenlévők, majd a Szózat zárta a hivatalos rendezvényt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában