Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Nemzetközivé váltak a legfőbb döntéshozó testületek.

Haon.hu

Október 9-én tartotta a rendes, négyévente esedékes tisztújító küldöttgyűlését székházában a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A küldöttek megerősítették elnöki tisztségében Miklóssy Ferencet, így a 2024–2028-ig terjedő ciklusban is ő vezeti a Kamarát. Az általános alelnöki tisztet Nagy Péter tölti be. Megválasztották továbbá a vidéki alelnököt, az öt tagozati alelnököt, az elnökség tagjait, az Etikai és az Ellenőrző Bizottság tagjait, valamint az MKIK küldöttgyűlésébe delegált 8 országos küldöttet, akik a 2024–2028-ig terjedő ciklusban látják el feladatukat.

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara újraválasztott elnöke
Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara újraválasztott elnöke
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

A tisztújító küldöttgyűlés a kamarai választási szervek elnökeinek beszámolójával vette kezdetét, akik elmondták, hogy a választási folyamat rendben, a Kamara Alapszabályában foglaltaknak megfelelően zajlott le. Ezt követően került sor a Kamara tisztségviselőinek és testületi tagjainak megválasztására.

A küldöttek nyílt szavazással, egyhangú döntéssel megerősítették elnöki tisztségében Miklóssy Ferencet, a Keviép Kft. ügyvezető tulajdonosát. Az általános alelnök tisztségre Nagy Pétert, a SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. vezérigazgatóját választották meg, valamint megerősítették a vidéki alelnök tisztségében Kathiné Juhász Ildikót (Vertex 92 Kft.). 

Gazdasági szolgáltatói tagozati alelnökké választották Czegle-Pinczés Enikőt, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. vezérigazgatóját. Ipari tagozati alelnökké választották Győrfi Sándort, a TAMA Hungary Kft. ügyvezetőjét. Kereskedelmi tagozati alelnöki tisztségében megerősítették Máté Sándort, a MÁTÉ & NAGY Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. ügyvezetőjét. Kézműipari alelnökké Dobosné Hajdu Anikó egyéni vállalkozót választották. Nagyvállalkozói tagozati alelnöki tisztségében megerősítették Szabó Pétert, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetőjét. 

Országos küldötteket is választottak

Ezek után került sor az 5-5 tagú Ellenőrző és Etikai Bizottság tagjai, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésébe delegált 8 országos küldött megválasztására. Ezt követően a küldöttek megválasztották az elnökség további 17 tagját. 

A Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése és elnöksége nemzetközivé vált Johannes Trauth Úr, a BMW Manufacturing Hungary Kft. HR-alelnökének küldötté és elnökségi taggá való választásával.

A kamarai választási folyamat lezárultával Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke előadásában áttekintést adott az MKIK és a kamarai hálózat elmúlt 15 évének eredményeiről, a jövőbeni tervekről és stratégiai szükségszerűségekről.

Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke beszédében visszatekintést nyújtott a Kamara szerepéről, s hangsúlyozta: büszkék lehetünk a közel 175 éves múltra visszatekintő Debreceni Kamarára, mely az elmúlt hosszú időszakban mindig élen járt a vállalkozások szolgálatában. Megköszönte az eddigi elnökség áldozatos munkáját, és gratulált az újonnan megválasztott tisztségviselői testületek tagjainak, eredményes munkát kívánva nekik a 2024-2028-as ciklus folyamán.

A HBKIK küldöttgyűlése egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül Dr. Parragh Lászlót jelölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, továbbá Miklóssy Ferencet, a HBKIK elnökét az MKIK általános alelnökének a következő választási ciklusra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában