Vásár

2 órája

Még mindig sokakat foglalkoztat, lesz-e őszi Mihály-napi vásár Debrecenben – itt a válasz

Évekkel ezelőtt kérdés sem volt, hogy megrendezik-e Debrecenben az őszi nagyvásárt. A Mihály-napi vásár hosszú évtizedek óta az egyik legnépszerűbb szabadtéri rendezvény Debrecenben.

Nagy Emese

Idén is elmarad az őszi Mihály-napi vásár Debrecenben

Forrás: Napló-archív

Még mindig nagyon sok a kérdőjel a fejekben, hogy lesz-e idén október 12. és 13-án (szombaton és vasárnap) Mihály-napi vásár Debrecenben. Ugyanis a napokban is láttunk ezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseket a Facebookon. Mint ismert, szeptember elején a Haonnak Lelesz György, a Debreceni Közterület Felügyelet intézményvezetője úgy nyilatkozott: idén sem rendezik meg az őszi Mihály-napi vásárt. „A várossal közösen az a döntés született, hogy egy évben egyszer szervezzük meg a debreceni nagyvásárt, és azt is tavasszal. Nincs olyan hely a városban, ahol ugyanolyan feltételek mellett le tudnánk bonyolítani a vásárt, mint a Böszörményi úton, így annak hiányában be kell érni évente egy vásárral” – fogalmazott az intézményvezető.

Nem lesz Mihály-napi vásár 2024-ben ősszel Debrecenben
Nem lesz Mihály-napi vásár 2024-ben ősszel Debrecenben
Forrás:  Napló-archív

Ha nem lesz Mihály-napi vásár 2024 őszén, akkor program nélkül maradunk?

Mivel sokan várták a 2024-es őszi Mihály-napi vásárt, ezért utánajártunk, október második hétvégéjén (az őszi debreceni nagyvásár megszokott időpontjában) milyen programok várják a hajdú-bihariakat Debrecenben. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, nem kell szomorkodniuk a vásárok kedvelőinek, ugyanis október 12. és 13-án (szombaton és vasárnap) az I. Debreceni Sokadalomnak ad otthont a Nagyerdei Stadion melletti északi rendezvénytér. A kétnapos kirakodóvásárnak Facebook-eseménye is van, ahol eddig (október 2.) mintegy 10 ezren jelezték részvételüket.

Az I. Debreceni Sokadalom szervezője, Pataki Péter portálunknak korábban úgy fogalmazott: a szóban forgó esemény az igazi tradicionális vásári hangulatot és napjaink igényeit, modernitását egyesíti. – A hagyományőrzés jegyében olyan kincsekkel is lehet majd találkozni, amelyek a mai kor kívánalmainak is megfelelnek, és ahol kicsik és nagyok is megtalálják a szórakozásukat. Célunk egy olyan vásár megszervezése, amely tiszteleg Debrecen piactartási múltja előtt, és bemutatja a város vásári kultúrájának színe-javát. Mindeközben pedig a jövőbemutató irányt képviselve megmutatja, miként tud a múlt, a jelen és a jövő egységben megvalósulni – emelte ki érdeklődésünkre Pataki Péter, aki aláhúzta: 

egyáltalán nem célja az I. Debreceni Sokadalomnak, hogy ő legyen az őszi Mihály-napi vásár.

Ahogy a Mihály-napi vásár, úgy az I. Debreceni Sokadalom is megannyi árussal várja az érdeklődőket
Ahogy a Mihály-napi vásár, úgy az I. Debreceni Sokadalom is megannyi árussal várja az érdeklődőket 
Fotó: Czinege Melinda / Forrás:  Napló-archív

Az I. Debreceni Sokadalom igazi vásári hangulatot ígér

Mint megtudtuk, a rendezvényen több mint 70 hazai kézműves és termelő mutatja be és árulja portékáit, illetve tíznél több vendéglátós lesz kitelepülve hazai és határon túli konyha ételeivel. A kiállítókról és árusokról részletesen a „Sokadalom Debrecen” elnevezésű Facebook-oldalon tájékozódhatnak az érdeklődök, ahol nap mint nap bemutatnak egy-egy kézművest, vagy vendéglátóst, hogy még nagyobb érdeklődésre tegyen szert az egyébként ingyenesen látogatható rendezvény Debrecenben. 

Lesznek vajdasági ételek, pörköltek, krumplilángos, házi rétes, erdélyi kürtöskalács stb. Különböző italok, mint például kézműves sörök, házi pálinka, magyar gin, limonádék és házi szörpök fogyaszthatóak majd

 – sorolta Pataki Péter.

Tehát nincs több kérdés: nem lesz Mihály-napi vásár 2024 őszén Debrecenben, kárpótlásul a vásárok szerelmesei kilátogathatnak az I. Debreceni Sokadalomra október második hétvégéjén. Nyilvánvalóan az őszi nagyvásárral kapcsolatban azért merül fel ennyi kérdés, mert idén a Debreceni Tavaszi Nagyvásár is nagyon sokakat vonzott. A Haon mindkét nap megfordult a Böszörményi úton, és beszámoltunk az olvasóknak, milyen termékek, ételek várják őket, ha kilátogatnak a kirakodóvásárra. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában