fotókkal

2019.10.22. 20:52

Egy tök jó nap a cívisvárosban

Családi programon vehettek részt a Tócóskert lakói.

Fotó: Matey István

Harmadik alkalommal rendezte meg a Forrás Lelki Segítők Egyesülete a Tök jó nap című lakótelepi eseményt az Angyalföld téren, a debreceni Tócóskertben. Az Őszi kavalkád néven indult, három évvel ezelőtti programsorozatból nőtte ki magát a kedd délutáni találkozó. Azóta minden évben próbálják új elemmel gazdagítani, színesebbé tenni a közös időtöltést. Idén a hagyományosan népi játékokra helyezték a hangsúlyt: hordólovaglás, fa körhinta vesszőkosarakból, bambuszból készített horgászbotok. A résztvevők állatokat simogathattak, kipróbálhatták az arcfestést és a „kukoricázást” is.

Évről évre többen

– Az itteni oktatási intézmények, illetve családok nagyon jó partnerek ebben. Az a cél, hogy a Tócóskertben lakók közösségi élményt kapjanak. Mivel itt nincs közösségi tér, ezért olyan programokat igyekszünk szervezni, ahol azt hangsúlyozzuk, nemcsak lakóhely, hanem közösség is az a hely, ahol élnek. Nagy örömünkre évről évre többen érkeznek – mondta el a Naplónak Berényi András, a Forrás Lelki Segítők Egyesületének elnöke. A program „szíve-lelke”, Juhász Györgyné hozzátette, hogy tervezik minél többször megszólítani az iskolákat, a lakótelepen élőket, hiszen nekik is nagy öröm, ha megannyi csillogó gyermekszemet láthatnak egy-egy ilyen alkalommal.

Zsákbamacska, tökfaragás

Miután az összes játékot kipróbálta és a tengerimalackákat is sorra végigsimogatta, önfeledten kukoricázott egy fonott kosár mellett guggolva Panna, Kira és Anna, közben büszkén szorongatva zsákbamacskán nyert ereklyéiket. – Tavaly is voltunk, és nagyon szerettük, csak kár, hogy ilyen gyorsan telik itt az idő – idézték fel a lányok.

Nem sokkal ezután meglepetésben is részesült a mesés őszi időben a gyermeksereg, hiszen együtt palacsintázhattak, óriási ováció kíséretében. A délután a tökfaragó verseny győztesének kihirdetésével zárult. Trékiné Ibolya keze munkáját dicséri a mű, melyen nemcsak a szakértelem, hanem a szeretet és az odaadás is egyértelműen látszott, amivel készítette.

LD

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában