Mindenütt jó, de…

2020.10.06. 19:15

Netről a valóságba: kirakatba teszi online projektjét a Modem

A járványidőszakban ezt pont fordítva szoktuk meg; a debreceni múzeum most virtuálisból kreál fizikait.

Fotó: Facebook / Modem

A debreceni Modem legújabb, szeptember közepén indított projektje során hétről hétre egy pályakezdő és egy, a kortárs képzőművészeti közegben már jól ismert művészt kérnek fel, hogy készítsenek közös munkát, amely az otthonra reflektál. Így kerülnek össze különböző művészeti megközelítéssel dolgozó alkotók és jönnek létre azok a munkák, amelyek hétről hétre kikerülnek a múzeum közösségimédia-felületeire, sőt október 12-től a kirakataira is – olvasható az intézmény honlapján.

A múzeum némi betekintést is ad az eddigi művekbe: Bozzai Dániel alkalmazott grafikus játékos módon tart militáris foglalkozást 7 hónapos kislányának, aki örömmel vesz részt a mókás, mindazonáltal hasznos felkészítésen. Mindeközben Koltay Dorottya Szonja és Pettendi Szabó Péter egy hétre otthont cserélt szabályok nélkül, Chilf Mária Éliás Tamással vizitel, Benczúr Emese pedig – némi segítséggel – háza gangján takarítja el saját munkáját.

A Mindenütt jó, de… című projekt munkái október 12-től a Modem kirakataiban is láthatók. A Baltazár térről valamennyi videó megnézhető egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével mobiltelefonnal, hétről hétre egyre több művésztől.

Borítókép: Benczúr Emese és Juhász Nóra Cleaning, 2020 című munkája

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában