Megvan 2024 Égerházi Imre-ösztöndíjasa

A díjat idén Bokor Adél Roberta kapta. Az Égerházi Imre-ösztöndíjat immár 20 éve osztják ki, a Dóczy volt diákja október 1-jén vehette át az elismerést.

Haon.hu

Immár 20 éve, hogy a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának egyik tanulója Égerházi Imre-ösztöndíjban részesült. Az elismerés – amelyet az előző tanévben a legjobb képzőművészi teljesítményt nyújtó dóczys diáknak adnak át – a 2001. november 14-én, tragikus balesetben elhunyt festőművésznek, Égerházi Imrének állít emléket. A díjazott személyére eleinte Buka László festő-rajztanár tett javaslatot, aki a nyugdíjba vonulását követően Szombatiné Néma Mónikának adta át a stafétabotot. Az elismerést idén Bokor Adél Roberta, az intézmény volt diákja vehette át, aki tavaly az érettségi vizsgáján mutatta be először az alkotásait.

Bokor Adél Roberta kapta idén az Égerházi Imre-ösztöndíjat
Bokor Adél Roberta kapta idén az Égerházi Imre-ösztöndíjat
Forrás: Facebook / Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma

Az elismerést Égerházi Imre fia, Égerházi Péter újságíró adta át október 1-jén, a Dóczy Galériában. A 22. Matula-napok keretében rendezett díjátadón lehetőség volt Adél megtekinteni alkotásait, ugyanis a fiatal művésznek bemutatkozó tárlata nyílt az intézményben.

Egy bő hónapig még látható az Égerházi Imre-ösztöndíjas tanuló kiállítása

Az iskola kapcsolódó Facebook-posztja rámutat: olyan alkotó részesült idén az elismerésben, aki júniusban érettségizett, és így már csak volt dóczys diáknak vallhatja magát, hiszen jelenleg a Debreceni Egyetem politológia szakos hallgatója. Bokor Adél Roberta unkáira az átgondoltság, finom, aprólékos kidolgozás jellemző. Témaválasztása változatos, műveiben megjelenik a keresztény szemlélet, a fiatalos, innovatív lendület és a sokoldalú érdeklődés. Az alkotásaiból összeállított bemutatkozó tárlat november 8- ig látogatható a Dóczy Galériában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában