Futball

2021.07.13. 10:34

Virág Ákos a DEAC labdarúgócsapatában folytatja

A több poszton is bevethető játékossal egyéves szerződést kötött az együttes.

Forrás: deac.hu

A védelem minden posztján és középpályásként is bevethető Virág Ákos Debrecenben született és a DVSC utánpótlásában nevelkedett. Nagy tehetségként tartották számon, szinte valamennyi korosztályos válogatottban szerepelt és mindegyikben alapember volt – írja a deac.hu. A Ferencváros és az MTK figyelmét is felkeltette, a DVSC felnőttcsapatában mégsem tudott bemutatkozni, mivel abban az időben a Loki folyamatosan a bajnoki címért harcolt és a fiatalok beépítése háttérbe szorult. Virág Ákos Debrecenből először az NB II.-es Cegléd, majd a Kazincbarcika csapatába igazolt. Legutóbb Hatvanban futballozott.

– Annak idején nagy érvágás volt számomra, hogy nem tudtam bemutatkozni a DVSC első csapatában, de úgy gondolom, ez nem csak rajtam múlt – kezdte Virág Ákos. – Az elmúlt időszakban több csapatnál is megfordultam, majd a legutóbbi szezon végén a menedzseremmel leültünk, és megbeszéltük, hogy mik a lehetőségeim, mely kluboknál jött szóba a nevem. A DEAC köztük volt, és úgy döntöttem, hogy négy év távollét után hazatérek.

„Nem kerülök idegen közegbe, hiszen szinte mindenkit ismerek.”

Sokkal könnyebb emiatt a beilleszkedés, jobb így edzésre járni, szóval nagyon örülök, hogy ide tudtam szerződni. Felkészülési mérkőzésen már bemutatkoztam a csapatban, szerintem hellyel-közzel jó teljesítményt tudtam nyújtani.

Virág Ákos kitért a DEAC elmúlt egy évére és arra is, hogy mire számít a következő szezonban. – Figyelemmel követtem az együttes szereplését az NB II.-ben. Ez egy nagyon erős bajnokság volt, és sajnos nem jött össze a bennmaradás, de megvan az esély, hogy visszajussunk. Remélem, minél sikeresebb lesz a csapat a 2021-2022-es idényben, és hamarosan ismét a másodosztályban szerepelhet a DEAC – zárta gondolatait Virág Ákos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában